Comencen les obres de nous horts urbans al centre de la ciutat que entraran en funcionament a final d'any


  • Comparteix:

Els treballs han començat aquesta setmana / Foto: Premsa Sant Cugat

Els treballs han començat aquesta setmana / Foto: Premsa Sant Cugat

Les obres per a l'adequació del parc d'Ildefons Cerdà per crear nous horts urbans han arrencat aquesta setmana. Els horts, que està previst entrin en funcionament entre finals d'aquest any i principis del que ve, aniran gestionats per l'Assemblea Gilgal Solidari i l'Associació Aula de So, que n'aportaran un component social amb la participació de persones de col·lectius vulnerables. Es tracta de l'aplicació d'un dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius del 2016, que va aconseguir 2.411 vots i està destinat a fomentar l'autoconsum, els valors ambientals, l'agricultura ecològica i de quilòmetre zero i la relació entre veïns.

Els nous horts tindran 13 parcel·les de cultiu d'uns 30 metres quadrats cadascuna i disposaran, com la resta d'horts urbans del municipi, d'un sistema de reg automatitzat, d'una caseta de fusta per guardar les eines i d'una zona comunitària per reunir-se o per fer compostatge.

Sant Cugat ja disposa de 8.000 metres quadrats d'horts urbans per a la ciutadania a través del projecte 'Cultiva't', i es preveu que se n'incorporin 3.600 metres quadrats més. Els horts del parc Ildefons Cerdà se sumen als ja actius del Turó de Can Mates, destinats a gent gran, entitats i persones en risc d'exclusió social, els de Volpelleres, que gestiona l'Associació de Veïns de Volpelleres, els del carrer d'Amposta Sud, que gestiona l'Ateneu i els de Mira-sol, a càrrec de l'Associació Hort Mira-sol.

Està previst que al llarg de l'any que ve s'activin nous horts urbans als carrers d'Andana i d'Amposta Nord i a l'avinguda de Roquetes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.