La primera fase de les obres de restauració del Monestir avança a bon ritme


  • Comparteix:

La primera fase de les obres del Monestir segueix el seu curs. Ara per ara, es treballa en enllestir les cobertes, refer la portalada i arranjar la Casa Abacial com a part d'un pla que s'allargarà durant anys i que rebrà inversions de mig milió d'euros anuals per part de l'Ajuntament, la Diputació i la Generalitat.

A la coberta s'han fet treballs d'impermeabilització i s'ha refet una vela del sostre de l'Església, mentre que a la portalada és on s'estan concentrant bona part dels esforços per eliminar restes d'arranjaments que s'han anat acumulant al llarg de la història. Després, se substituiran per materials més moderns i fiables. També s'està restaurant la pintura que hi ha al timpà de la portalada. La tinenta d'alcalde de Cultura i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, explica que es tracta d'uns treballs 'molt delicats'.

Carmela Fortuny

És molt delicat restaurar un conjunt monumental d'aquestes característiques per la història i pels anys que arrossega. És molt més senzill construir un equipament nou, com una biblioteca, una escola o un pavelló.


El següent pas serà arranjar el cimbori, el projecte del qual ja està en fase de redacció. A més, s'han instal·lat sensors per tot l'edifici que determinen el moviment de l'estructura per poder preveure millor quines actuacions seran més urgents en el futur.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.