Lamela, a favor d'acumular al Suprem les causes contra Romeva, Ponsatí i la resta d'implicats pel procés


  • Comparteix:

Romeva i Ponsatí / Foto: ANC

Romeva i Ponsatí / Foto: ANC

La jutgessa de l'Audiència Nacional (AN), Carmen Lamela, es posiciona a favor de l'acumulació, per part del Tribunal Suprem (TS), de les causes contra els membres del govern cessat, amb els santcugatencs Raül Romeva i Clara Ponsatí, els 'Jordis', el major Trapero i els membres sobiranistes de la Mesa. L'informe remès al TS diu que l'alt tribunal ha d'assumir totes les causes 'perquè s'està investigant els membres d'una complexa organització on cadascú compleix una funció per aconseguir la secessió de Catalunya'.

Lamela entén que els delictes investigats són connexes i si s'escindís la causa dificultaria 'enormement la investigació conjunta dels fets i la determinació clara de responsabilitats dels investigats'. El magistrat del Suprem, Pablo Llarena, haurà de pronunciar-se en breu. Tindrà sobre la taula també el criteri de la Fiscalia, en contra d’aquest trasllat al Suprem, que va fixar llibertat amb fiances per als membres de la Mesa i aposta per mantenir-la a l'Audiència Nacional, on el criteri de la jutgessa va ser dictar presó incondicional per als membres del govern i per als 'Jordis'.

El criteri de Fiscalia
La Fiscalia ha enviat aquest dimecres al Suprem un informe contrari al traspàs a aquest tribunal de les causes que l’Audiència Nacional té obertes. L'informe sosté que traslladar aquestes actuacions al Suprem per acumular-les a la que l’alt tribunal ja té oberta contra els membres sobiranistes de la Mesa implicaria crear una 'macrocausa' que cal evitar perquè 'resultaria molt inconvenient per a l’agilització de la justícia i l’economia processal'. Segons la Fiscalia, el Tribunal Suprem ha de mantenir la seva competència 'exclusivament' respecte a les persones aforades -els membres de la Mesa- i deixar per a l’Audiència la investigació contra els que ja no ostenten aquesta condició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.