El Consell de Ciutat alerta de la falta d'espais culturals en el debat del Pla d'Internacionalització de Sant Cugat


  • Comparteix:

Eduard Jener, en la seva intervenció

Eduard Jener, en la seva intervenció

El Consell de Ciutat emplaça l'equip de govern a crear més espais culturals a la ciutat si vol dotar d'entitat en aquest àmbit el Pla d'Internacionalització de Sant Cugat. La demanda, compartida per representants culturals i polítics del consell, ha arribat del mateix sotspresident de l'òrgan consultiu, Eduard Jener, en la presentació de la diagnosi del pla que vol projectar el municipi a l'exterior per millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Altres veus del consell s'han mostrat 'escèptiques' davant la possibilitat que la iniciativa no quedi en paper mullat.

La sessió del consell d'aquest dimecres ha exposat les línies estratègiques del Pla d'Internacionalització que, a punt de finalitzar la primera fase, encara té 15 dies per recollir aportacions. El pla explorarà els camps potencials de Sant Cugat en termes de projecció exterior: coneixement i innovació, esport i benestar, els valors i la inclusió social, i la cultura i la música. Un treball que es traduirà en un paquet d'accions on destaquen la creació d'un web en anglès, la creació d'una xarxa d'ambaixadors i l'impuls de la candidatura com a ciutat europea de l'esport.

Els assistents han valorat les bondats del pla però, alguns com ERC-MES i ICV-EUiA, també esperen que la iniciativa no quedi en una declaració de bones intencions; mentre que Cs confia que el web tingui versió en castellà. La queixa més elevada ha vingut del sotspresident del consell, Eduard Jener, que ha lamentat la diagnosi no consideri aspectes com la poca sortida del Museu del Tapís, l'absència d'una Sala B o els minsos fruits del Pla Director de Música Clàssica.

Eduard Jener

Amb aquesta força cultural totalment certa, Sant Cugat ha de dotar-se d'estructures culturals amb pressa.


La tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Innovació i Govern Obert, Joana Barbany, ha sortit al pas de les crítiques subratllant els bons indicadors en ubicació, captació de talent i qualitat de vida de Sant Cugat per fer el salt internacional.

Joana Barbany

La gent ve a viure aquí perquè s'hi viu bé. Volia donar aquest missatge.


Unes excel·lències que prèviament havia posat de manifest el redactor de la diagnosi del pla, el consultor Agustí Fernàndez, que ha situat com un 'handicap' del pla el context polític actual del país. Altres febleses del DAFO efectuat són la manca d'estructures i instruments de promoció en processos d'internacionalització. L'aprovació inicial del pla serà al ple de desembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.