El Dia Mundial de l'Alzheimer es celebra a Sant Cugat amb la reclamació d'unir esforços entre administració i entitats


  • Comparteix:

Les activitats continuen els propers dies amb una conferència i un concert organitzats per AFAB

Les activitats continuen els propers dies amb una conferència i un concert organitzats per AFAB

La necessitat d'unir esforços entre entitats i administració per lluitar contra la malaltia de l'Alzheimer, i sobretot, per ajudar les persones que la pateixen i els seus familiars, ha estat el missatge central del Dia Mundial de l'Alzheimer a Sant Cugat. Des dels diferents col·lectius implicats han remarcat també la importància de donar a conèixer una malaltia que avui dia afecta a 60.000 catalans.

Sant Cugat s'ha sumat a la celebració del Dia Mundial de l'Alzheimer i ho ha fet amb diferents activitats organitzades pels col·lectius que treballen amb persones afectades per aquesta malaltia neurodegenerativa.

Aquest és el cas de la Coordinadora CAVIS, que durant tot aquest dimarts ha informat els santcugatencs a través d'una taula ubicada a la plaça doctor Galtés. Escoltem Albert Galiana, membre de CAVIS.

Albert Galiana

Els informem de coses que són poc conegudes i de la funció que fa el nostre centre.


El missatge central de la jornada ha estat precisament la necessitat d'informar sobre una malaltia que avui dia afecta 60.000 persones a Catalunya i que segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'any 2040 afectarà al triple de persones que la pateixen en l'actualitat.

És per això que Meritxell Alòs, gerent de l'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) ha volgut remarcar que, tot i que hi hagi un Dia Mundial de l'Alzheimer, la malaltia continua existint cada dia per a moltes persones que la pateixen i pels seus familiars.

Meritxell Alós

És el Dia Mundial del'Alzheimer però els malalts pateixen lamalaltia cada dia i no podem oblidar que les dificultats hi són cada.


En el mateix sentit s'ha expressat la presidenta de la delegació local de l'Associació de Familiars amb Malalts d'Alzheimer (AFAB), que ha subratllat la importància que l'administració recolzi la tasca que fan els diferents col·lectius de persones afectades.

Isabel Martínez

Es imprescindible, no només el suport econòmic sinó també la logística,tot allò que espugui aportar.Això dóna molts ànims per continuar.


Des de l'Ajuntament, el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, s'ha sumat a aquestes demandes i ha assegurat que, tot i que l'administració local té una capacitat d'actuació limitada, s'estan fent importants esforços per donar resposta als diferents problemes amb que s'enfronten aquests malalts.

Enric Tomàs

Cada cop hi ha més gent que pateix malalties associades a l'envelliment i davant d'això cal que les administracions públiques comencin a treballar en la problemàtica.


Precisament, l'Ajuntament està treballant actualment en el projecte de crear una taula sectorial que aglutini les diferents entitats i col·lectius que treballen amb persones afectades per malalties neurodegeneratives, i que es presentarà en breu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.