Ciència i música s'uneixen al Cafè Belgrado en benefici del projecte Brain Polyphony


  • Comparteix:

Una trentena de persones ha assistit aquest diumenge al Cafè Belgrado a la presentació del projecte Brain Polyphony i al concert solidari per recaptar fons i poder continuar amb aquesta investigació. Brain Polyphony neix ara fa un any de la mà de la doctora en neurobiologia del Centre de Regulació Genòmica (CRG), Mara Dierssen, amb la intenció d'elaborar un sistema de comunicació alternatiu per a persones amb paràlisi cerebral basat en la lectura d'ones cerebrals.

Es tracta de l'únic sistema que ha aconseguit crear so basant-se en les emocions mitjançant senyals d'electroencefalografia i resposta cardíaca sense la necessitat que el pacient en tingui el control motor. La impulsora del projecte, Mara Dierssen, s'ha encarregat d'explicar un dels principals objectius de la investigació: donar veu a persones que no poden expressar les seves emocions.

Mara Dierssen

La idea del projecte no només és aconseguir una eina de comunicació alternativa per a persones que no es poden comunicar, sinó també obrir els espais de creació artística perquè puguin expressar els seus sentiments.


A l'acte també hi han assistit tres pacients voluntaris que han participat en la investigació i que pateixen una discapacitat cerebral. Després de la presentació, el grup de rock From Lost to the River, liderat precisament per Mara Dierssen, ha amenitzat la festa.

En el projecte Brain Polyphony hi participen, a més del Centre de Regulació Genòmica (CRG), experts de la Universitat de Barcelona (UB), l'empresa Starlab i l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.