L'Ajuntament i el CPA acorden finalment el trasllat de la seu de l'entitat


  • Comparteix:

Promusa pagarà 117.000 euros a l'entitat en compensació per l'expropiació de la seu actual

Promusa pagarà 117.000 euros a l'entitat en compensació per l'expropiació de la seu actual

L'Ajuntament i el Centro Popular Andaluz han signat, finalment, un acord per expropiar la finca que actualment ocupa la seu d'aquesta entitat, i on està previst construir habitatge públic. Després de mesos de converses, totes dues parts han arribat a un acord pel qual l'Ajuntament construirà, a través de Promusa, un nou edifici per al CPA, i els compensarà també amb 117.000 euros pel trasllat.

Després de 5 anys de negociacions, l'Ajuntament i el Centro Popular Andaluz han acordat, finalment, les condicions que permetran el trasllat de la seu de l'entitat a unes noves instal·lacions. Els termes del conveni inclouen la construcció d'un nou edifici, a càrrec de Promusa, i el pagament de prop de 117.000 euros en concepte d'indemnització pel trasllat i abonament de la diferència entre el cost de l'antic solar, de 1.459.000 euros, i el cost del nou solar i la nova seu, valorat en 1.350.000 euros. L'alcalde, Lluís Recoder, ha qualificat l'acord d'acte de justícia.

Lluís Recoder

És un acord molt especial, ja que és un acte de justicia


El dia 9 d'octubre es col·locarà la primera pedra del nou edifici, en un acte simbòlic que donarà pas a la construcció de la nova seu, que tindrà més de 970 metres quadrats de superfície. El nou centre estarà ubicat a uns 50 metres de distància de l'actual, a l'avinguda Francesc Macià en l'intersecció amb el carrer Sant Esteve.

El president del Centro Popular Andaluz, Gabriel Ruiz, s'ha mostrat molt satisfet amb l'acord i ha agraït a l'alcalde i l'equip de govern la seva voluntat política.

Gabriel Ruiz

Estic molt satisfet amb l'acord. Ha estat una tasca dura que ha durat 5 anys però els resultats han estat molt satisfactoris per totes les parts.


L'expropiació de l'actual seu del CPA permetrà donar continuïtat a l'avinguda Francesc Macià des del carrer de la Creu, i construir, en un futur, habitatges de promoció municipal.

Al mateix temps, Promusa construirà una promoció d'habitatge públic amb 12 vivendes, que s'ubicarà al costa de la nova seu del CPA i que ja s'ha licitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.