Centenars de persones es concentren per reclamar de nou l'alliberament dels 'presos polítics'


  • Comparteix:

Moment de la concentració

Moment de la concentració

Centenars persones s'han concentrat aquest dilluns davant l'ajuntament en protesta per la decisió del magistrat del Tribunal Suprem (TS), el santcugatenc Pablo Llarena, de mantenir en presó provisional als membres del govern cessat Oriol Junqueras i Joaquim Forn, així com a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Convocats per Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana, molts dels concentrats han assistit amb elements grocs, símbol de la reivindicació de llibertat per als 'presos polítics'. La protesta també ha tingut un record per al santcugatenc Raül Romeva, en llibertat des d'aquest dilluns després de pagar la fiança dictada pel jutge i a qui han donat 'la benvinguda' de nou a Sant Cugat.

Els parlaments han expressant el sentiment contradictori de molts dels assistents per l'alliberament de part dels dirigents empresonats, mentre que quatre d'ells estan encara a presó provisional. Així ho ha afirmat el coordinador de l'ANC, Xavier Palet.

Xavier Palet

No podem estar contents tot i que s'hagi alliberat sis consellers perquè encara estan a presó quatre persones per les seves idees. Que això passi a l'Europa del segle XXI és motiu d'indiganció.


La concentració, que també ha tingut lloc a altres municipis catalans, també ha tingut els parlaments del president local l'Òmnium Cultural, Lluís Bonet, de la membre del Comitè de Defensa de la República Aina Serra i de representants de les candidatures de Junts per Catalunya, ERC i la CUP, amb Carmela Fortuny, Mireia Ingla i Ignasi Bea. Tots ells han destacat la importància de les eleccions del 21 de desembre, de mantenir la defensa dels drets de Catalunya i han carregat contra l'Estat espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.