Les farmàcies i els CAPs continuen rebent consultes sobre el 'mosquit tigre'


  • Comparteix:

Els ambulatoris asseguren que els afectats estan ben informats sobre l'insecte

Els ambulatoris asseguren que els afectats estan ben informats sobre l'insecte

La venda de repel·lents a les farmàcies del municipi s'ha disparat des que el 'mosquit tigre' i la 'mosca negra' són presents a la nostra ciutat. El CAP de Sant Cugat ha incrementat notablement aquest estiu el nombre de consultes per picades, i el telèfon d'informació municipal no ha parat de sonar per atendre les consultes dels ciutadans afectats.

Les vendes de repel·lents i pomades per alleugerir les molèsties de les picades dels insectes han augmentat notablement a causa de la proliferació del 'mosquit tigre' i la 'mosca negra' a Sant Cugat.

Segons els farmacèutics, la compra de productes s'havia incrementat ja abans que la notícia de l'arribada del mosquit tigre aparegués als mitjans de comunicació. Per exemple, la farmàcia Moral, del carrer Santa Teresa, ha venut aquest agost quaranta unitats d'una crema clàssica per a les picades, mentre que l'agost de l'any passat només en va vendre una.

La propietària de l'establiment, Montserrat Moral, afirma que el nombre de vendes de repel·lents i pomades és insòlit.

Montserrat Moral

"El nombre de vendes de productes contra els mòsquits és molt alt"


EL CAP de Sant Cugat ha rebut aquest estiu un increment de consultes sobre picades de mosquits i mosques del125% respecte l'estiu passat. Darrerament però, fonts del centre asseguren que s'han reduït les visites a causa de la campanya informativa de l'Ajuntament i del ressò que ha tingut als mitjans de comunicació.

El director del CAP de Sant Cugat, Carles Martí, afirma que ara la població disposa de més informació sobre el mosquit tigre.

Carles Martí

"Els ciutadans disposen de més informació sobre el mosquit tigre"


De la seva banda, el número de telèfon d'informació municipal 010 ha rebut en una setmana 35 trucades de ciutadans preocupats per la presència del 'mosquit tigre' a Sant Cugat. Les consultes més habituals són les conseqüències que poden tenir les picades en les persones al·lèrgiques i les mesures adients per eradicar l'insecte.

Recordem que el Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat està estudiant l'origen del mosquit i tindrà els resultats d'aquí a dos mesos. Les autoritats sanitàries recorden que la picada del 'mosquit tigre' no transmet cap malaltia, tot i que produeix molèsties.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.