Homenatge a Josep Maria Planes el 23 de desembre a la Rabassada, on va ser assassinat


  • Comparteix:

Josep Maria Planes

Josep Maria Planes

El Memorial Democràtic i la Comissió Any Josep Maria Planes organitzen un homenatge al periodista manresà aquest dissabte, a les dotze del migdia, al mirador de la Font Groga, a la Rabassada. El periodista va ser assassinat per un escamot de la FAI l'agost del 1936 en un indret desconegut d'aquesta carretera que uneix Sant Cugat i Barcelona.

A l'homenatge a Josep Maria Planes, hi participaran el director del Memorial Democràtic, Plàcid Garcia-Planas; l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el vicedegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, i Jordi Finestres, periodista i biògraf de Planes. Després de les seves intervencions s'inaugurarà un monòlit, obra de l'artista Ramon Jounou, en record de l’escriptor.

Planes va ser pioner del periodisme d'investigació a Catalunya. També va escriure i estrenar obres i traduccions de teatre. El 24 d'agost del 1936, un escamot de la FAI el va trobar en un pis del carrer de Muntaner de Barcelona on s'havia amagat. Se'l van endur a la carretera de la Rabassada i li van disparar set trets de pistola al cap.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.