Cal Temerari organitzarà finalment el Quinto i buscarà un 'espai alternatiu' per al seu Cap d'Any


  • Comparteix:

Una jornada del Quinto de Nadal a l'Envelat

Una jornada del Quinto de Nadal a l'Envelat

Cal Temerari ha acordat aquest dimarts, amb el vistiplau de 35 entitats, continuar organitzant el Quinto de Nadal, que se celebrarà a l'Envelat que l'Ajuntament instal·larà al parc de Ramon Barnils. Els responsables de la iniciativa, però, la dotaran d'un 'caràcter especialment reivindicatiu' contra el govern local arran de la decisió d'aquest d'organitzar la Festa de Cap d'Any, que en les darreres edicions havia assumit l'espai autogestionat. Cal Temerari impulsarà una campanya de comunicació 'de boicot' contra aquesta celebració i assegura que buscarà un 'espai alternatiu' per organitzar-ne una.

L'entitat farà el Quinto de Nadal a l'Envelat, finalment, els dies 23, 25, 26, 28, 29 i 30 de desembre. Pel que fa al Cap d'Any, Cal Temerari assegura que va entrar fa una setmana una instància al registre municipal per sol·licitar la sala annexa del Casal Torreblanca per celebrar una festa gestionada per ells, però que encara no ha rebut cap resposta.

Cal Temerari i la resta d'entitats que han acordat mantenir el Quinto tornaran a reunir-se al gener 'per detectar inquietuds comunes com la falta d'espais o les arbitrarietats' rebudes per part del consistori.

El punt de vista municipal
La justificació de l'Ajuntament per municipalitzar la Festa de Cap d'Any és que s'ha de desvincular del Quinto, ja que en aquest últim cas es tracta d'una activitat que es pot considerar de cultura popular. En el cas de la Festa de Cap d'Any, però, el consistori té la intenció d'obrir un concurs públic l'any vinent i per això enguany ha decidit assumir la seva gestió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.