Activat l'operatiu especial de seguretat de Nadal amb la incorporació dels agents cívics


  • Comparteix:

Els agents cívics se sumen enguany a la Policia Local i els Mossos d'Esquadra en l'operatiu especial de seguretat de Nadal. Amb l'activació de l'operació Grèvol, els cossos policials incrementaran la vigilància en diversos punts de Sant Cugat, en especial a les àrees comercials i a l'eix de vianants. Els agents cívics faran tasques d'informació sobre consells de seguretat ciutadana.

L'objectiu de l'operatiu és apropar el servei de seguretat a la ciutadania i els comerços per prevenir possibles delictes, principalment els furts i robatoris als establiments.

Els Mossos d'Esquadra també fan aquestes dates controls de seguretat de pas a les entrades i sortides de la ciutat coincidint amb el Pla Operatiu Especial (POE) d'habitatge per prevenir l'entrada de lladres. En aquests mateixos controls, la policia fa controls d'alcoholèmia coincidint amb els sopars i dinars de les empreses.

L'inspector en cap de la comissaria de Sant Cugat, Jordi Hosta, ha donat aquests consells als comerciants.

Jordi Hosta

Que buidin les caixes registradores habitualment i no hi deixin diners, que comprovin les bosses de mà quan la gent surt del establiment i si poden contractar un servei de vigilància és molt positiu.


Hosta ha destacat també la importància de comprovar la titularitat de les targetes de crèdit, ja que alerta que és una època on es comenten molts delictes d'estafa, i la veracitat dels bitllets. En cas que se sospiti que els bitllets són falsos, l'inspector en cap ha instat els botiguers a trucar la policia, que s'encarregarà de fer les comprovacions pertinents.

En paral·lel a l'operació Grèvol, la Policia Local també ha posat en marxa l'operació Neula i Tió, per controlar els articles nadalencs i les joguines per garantir que compleixen la normativa de seguretat i qualitat europea. L'altra operació que s'ha activat és la Banús, dirigida a la vigilància de venda ambulant sense permís.

La tinenta d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, ha aprofitat per recordar als ciutadans que tinguin cura de les seves pertinences.

Cristina Paraira

A vegades anem a establiments i passegem pel carrer que està molt ple de gent i hem de tenir cura de les nostres propietats. Hem de portar els bolsos tancats, tenir cura de les compres que fem... Estar una mica en alerta perquè hi ha molta gent i molt moviment.


L'operatiu de la Policia Local s'allargarà fins al 7 de gener i els del Mossos el 14, coincidint amb l'inici de rebaixes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.