La Rabassada, de nou la carretera més perillosa de Catalunya segons el RACC


  • Comparteix:

La Rabassada és la via amb més risc d'accident de Catalunya, segons l'estudi d'avaluació de carreteres EuroRAP que ha elaborat el RACC. Aquest recorregut que uneix Sant Cugat amb Barcelona repeteix per segon any consecutiu al capdavant d'una llista que també destaca com a punts negres les interseccions entre la B-40 i la BV-1221, entre Terrassa i Matadepera, i entre la N-260, la N-1411 i la LV-4055, a Marinet, Lleida. D'altra banda, es dóna el cas que la C-16 entre Sant Cugat i Terrassa és el tram amb menys risc d'accidents del país.

A Catalunya hi ha més de 2.000 quilòmetres amb un risc 'alt' o 'molt alt' de patir un accident greu i mortal, fet que representa un terç de la xarxa viària del país. La mostra també revela que les motocicletes estan involucrades en el 42% dels accidents totals en carretera i la seva sinistralitat ha crescut un 36% des del 2013. L'entorn metropolità de Barcelona és on es concentren més accidents greus. Ho ha explicat el director de la Fundació RACC, Lluís Puerto.

Lluís Puerto

Coincideix que els accidents de moto són els accidents més comuns.


La presentació de l'estudi EuroRAP, que es fa cada any i persegueix la millora de la seguretat viària en carretera a Catalunya, també conclou que en els darrers dos anys hi ha hagut un estancament en la reducció de les víctimes mortals i s'ha deixat d'avançar cap a l'objectiu de reduir la xifra a la meitat el 2020 respecte la dècada anterior. Tot i l'estancament, la mobilitat s'ha incrementat un 3,26% en el mateix període 2014-2016 i l'índex del risc ha disminuït un 3,6% respecte el trienni anterior.

La demarcació amb un major percentatge de quilòmetres de risc 'molt alt' és Girona (20%), seguida de prop per Barcelona (18%), tot i que ambdues disminueixen un punt el percentatge d'aquestes vies. A més, les quatre demarcacions augmenten el percentatge de quilòmetre amb risc 'alt' i 'molt alt', concretament Lleida i Barcelona ho fan amb dos punts percentuals i Girona i Tarragona amb un.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.