'Protegir la humanitat, acabar amb la indiferència' porta al Museu del Monestir el camí dels refugiats


  • Comparteix:

L'exposició 'Protegir la humanitat, acabar amb la indiferència' porta al Museu del Monestir el camí dels refugiats cap a un futur millor amb les experiències de la Creu Roja. Es tracta de 32 imatges que representen les etapes del trajecte de les persones que es veuen obligades a abandonar casa seva a la recerca d'una vida segura, lluny de guerres i persecucions polítiques.

Les fotografies, procedents de diferents seccions de l'entitat humanitària, retraten des de les raons de la fugida fins a l'arribada i integració al país que els acull. Per presentar en societat aquesta exposició, que es pot veure al vestíbul i que està impulsada per l'Ajuntament en els actes del Dia Internacional dels Drets Humans, aquest dijous s'ha fet una visita guiada a càrrec de la tècnica del gabinet de Drets Humans i Centre de Dret Internacional Humanitari de la Creu Roja Alexandra Gabarró. En declaracions a Cugat.cat, Gabarró ha assenyalat que l'entitat pot documentar el viatge perquè està present en totes les etapes.

Alexandra Gabarró

L'exposició està estructurada en blocs que es corresponen amb les etapes de la ruta migratòria: des de l'origen fins a Catalunya, passant pels països de trànsit.


L'acte s'ha completat amb una taula rodona on dos refugiats residents a Sant Cugat Jamal Abo Ora, d’origen sirià, i Sekolu Camara, d’origen ivorià i que encara està a l'espera d'obtenir l'asil a l'estat. Camara i Abo Ora han explicat la seva experiència a Cugat.cat.

Refugiats

He tingut molts problemes. Quatre anys caminant per cinc països. / Quan vaig arribar a Grècia el febrer del 2016 les fronteres estaven tancades i m'hi vaig estar set mesos. Tenia moltes ganes de venir i per això vaig pagar a una màfia per venir en avió.


L'acte l'ha presentat la periodista Arantza Díez.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.