Sant Cugat vol crear una nova centralitat al voltant de l'estació de Renfe


  • Comparteix:

Imatge de la zona / Foto: Cedida

Imatge de la zona / Foto: Cedida

L'Ajuntament vol endreçar la zona del voltant de l'estació de Renfe per crear una nova centralitat a la ciutat. La intenció és que aquest espai, ara desaprofitat, pugui acollir inversions econòmiques del sector terciari i deixi de ser una 'cicatriu' al centre del municipi. Per això l'equip de govern ha iniciat les converses amb Adif, propietària de bona part dels terrenys, i porta a aprovació del ple d'aquest dilluns l'inici de l'estudi de potencialitats de la zona.

La idea és transformar aquest entorn, que com ha explicat el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, està desaprofitat i desendreçat.

Damià Calvet

És una franja molt cèntrica que volen endreçar i aprofitar millor. Iniciem una reflexió que compartirem amb Adif per trobar una nova centralitat de Sant Cugat.


Es tracta d'un projecte per al proper mandat, però l'equip de govern ha iniciat els tràmits per poder fer-lo realitat com el document de potencialitats que ha de definir què pot acollir aquesta zona i com es pot endreçar per posar-la al servei de la ciutat. La intenció també és que aquesta reorganització i adequació de l'entorn comporti un augment de l'ús del transport públic, gràcies a una millora de la connexió entre la línia de Rodalies de Renfe i els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.