Els professionals de la informació en l'era digital, reivindicats a '#MOJO. Manual de periodismo móvil'


  • Comparteix:

La irrupció dels telèfons mòbils com a eines per generar informació que es pot difondre arreu instantàniament no ha de suposar la desaparició dels periodistes i altres professionals de la informació. És una de les idees sorgides a la presentació aquest divendres a Abacus Sant Cugat del llibre '#MOJO. Manual de periodismo móvil', editat per l'Institut RTVE. Es tracta d'un volum que recull experiències reals del gremi, així com estratègies perquè aquest s'adapti als nous temps.

Durant la trobada, els assistents han posat sobre la taula la necessitat que els comunicadors no vegin els canvis com una amenaça, sinó com una oportunitat. Així, s'ha reflexionat sobre com ha canviat la manera de comunicar des que els telèfons intel·ligents s'han popularitzat o des que les xarxes socials tenen tant de pes o més que els mitjans de comunicació tradicionals.

Un dels editors del manual, José Manuel Pérez-Tornero, president del Consell d'Administració de Cugat.cat, creu que els periodistes han de saber aprofitar que tothom té la capacitat de transmetre informació valuosa.

Pérez-Tornero

El periodista ha de ser un director d'orquestra. La gent no només ha de sentir el que diu el periodista, sinó també el que pot integrar del discurs públic.


Es tracta d'un punt de vista compartit per un altre dels editors del llibre, Miguel Ángel Martín-Pascual, que creu que els professionals de la comunicació han de servir per combatre les notícies falses.

Martín-Pascual

Està a punt d'arribar una signatura digital de la credibilitat de les notícies: qui o quin mitjà ens l'explica.


'#MOJO. Manual de periodismo móvil' aborda 'la revolució audiovisual' que suposa per a l'ofici del periodisme el fet d'utilitzar telèfons intel·ligents així com solucions i experiències reals dels professionals de l'àrea.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.