La Casa Abacial obre l'exposició de pessebres i figures


  • Comparteix:

Imatge de la reproducció de la pintura 'Nativitat', de van Honthort

Imatge de la reproducció de la pintura 'Nativitat', de van Honthort

Una mostra de pessebres i figures es pot visitar a partir d'aquest diumenge a les nou del vespre a la Casa Abacial. L'obertura tindrà lloc just després de la Missa del Pollet i romandrà oberta fins després de Reis. L'exposició es podrà veure els dies festius de dotze del migdia a dues de la tarda, i els feiners de sis de la tarda a les nou del vespre.

La tradicional mostra 'Pessebres i figures' és una iniciativa de la Parròquia de Sant Pere d'Octavià des de fa més de 10 anys. El rector de la parròquia, Blai Blanquer, ha fet una crida als santcugatencs perquè visitin la proposta.

Blai Blanquer

Hi ha pessebres i figures de molts països. És una manera de passar l'estona.


L'exposició està formada per diversos diorames, un dels quals és una reproducció amb figures del quadre del 1622 'Nativitat', del pintor holandès Gerard van Honthorst. També hi ha una col·lecció de figures de països d'Àfrica, Amèrica, Àsia i Europa, amb representació catalana i de la resta de l'Estat espanyol.

Ja a l'església, a la capella de Sant Benet, es manté la reproducció de com era la Casa Abacial abans del 1714, amb un altre naixement de Jesús on hi havia la quadra dels cavalls.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.