La demanda d'ajuda a Càritas creix en els darrers mesos


  • Comparteix:

Al conjunt de la província de Barcelona, l'increment de la demandad'ajuda ha estat del 80%

Al conjunt de la província de Barcelona, l'increment de la demandad'ajuda ha estat del 80%

La demanda d'aliments a Càritas, ha crescut un 80% per l'augment de la pobresa, a la província de Barcelona. A Càritas Sant Cugat també s'ha notat aquesta demanda, principalment entre els estrangers que arriben al nostre país sense papers.

Sant Cugat fa sis anys que conta amb un despatx de Càritas, i tot i que la demanda d'ajuda sempre ha estat important, en els darrers mesos s'ha incrementat. L'assistent social de Càritas a Sant Cugat, Amèlia de Juan, explica com ha estat aquest augment.

Amèlia de Juan

Fa 6 anys que tenim Càritas a Sant Cugat i la tendència sempre ha sigut elevada i ha anat sempre augmentant la demanda alimentària, i és una demanda que es mantè.


Les principals persones que demanen aquestes ajudes, són principalment persones estrangeres, sense documentació. Encara que també podem trobar persones del municipi, que per problemes socials, diversos, com l'atur o malalties, pateixen aquestes dificultats. Amèlia de Juan, ens dóna més detalls.

Amélia de Juan

El perfil més comú és el de persones estrangeres, sense documentació, de recent arrivada, que tenen dificultats per trobar feina, i pagar preus elevats per l'habitatge.


Les persones amb més dificultats són provinents sobretot de l'Equador, Bolívia i Colòmbia, encara que també podem trobar persones del Marroc o de l'Est d'Europa, que sol·liciten ajudes.

Càritas Sant Cugat té un obert un servei d'acollida, on els assistents socials fan un seguiment individualitzat per tal de donar respostes, tan econòmiques, com laborals. A més dels projectes alimentaris, a Càritas Sant Cugat, s'intenta també fer un seguiment de reforç escolar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.