Augment de preus generalitzat aquest 2018 en electricitat, gas i aigua


Temes relacionats

Entren en vigor les restriccions de vehicles contaminants al nucli urbà en episodis de contaminació ( 1/gen/18)

Les noves tarifes de transport integrat ( 1/gen/18)

L'any arrenca amb pujades als preus dels peatges de la C-16 ( 1/gen/18)


  • Comparteix:

Els preus s'apliquen a partir de l'1 de gener / Foto: ACN

Els preus s'apliquen a partir de l'1 de gener / Foto: ACN

Els preus dels consums de gas, electricitat, aigua i butà s'incrementen amb l'any nou. En alguns casos, aquests augments són rellevants com és el cas de l'aigua de l'àrea metropolitana de Barcelona, que s'incrementa prop del 12%, el gas amb un 6% i la llum un 3%, després d'un 2017 on el preu de la factura elèctrica ha crescut un 10,8% per a una família mitjana.

Butà, gas i electricitat
El preu de la bombona de butà, regulat pel ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, es va situar a partir del 20 de novembre passat en 14,45 euros, un 2,1% més que el trimestre anterior. La propera modificació del preu es decretarà a finals d'aquest gener. El preu del gas es preveu que pugi de mitjana en el 2018 a l'entorn del 6% i el de la llum prop del 3%, tot i que en el 2017 ja ha acumulat un augment del 10,8%, segons un informe de l'organització de consumidors Facua.

Aigua
El major increment de preus ha estat el decidit pel consell d'administració de l'Agència Catalana de l'Aigua, que el 28 de desembre va aprovar un creixement de la tarifa de l'11,8% del servei d'alta que gestiona Aigües del ter Llobregat (ATLL) i que repercutirà directament a les empreses que subministren aigua als veïns de Barcelona i de la seva àrea metropolitana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.