Obres d'adequació de l'entrada a Collserola des de la plaça del Rotary


  • Comparteix:

La zona va ser objecte de tasques de naturalització al juliol passat

La zona va ser objecte de tasques de naturalització al juliol passat

Les obres d'adequació del Forat d'en Bocàs, la porta d'entrada a Collserola des de la plaça del Rotary, han començat aquest divendres. És una actuació ambiental, paisatgística i funcional de tota la zona, que forma part del tram inicial del camí de Sant Medir. Es col·locarà una llosa de formigó per facilitar el pas per la riera de vianants i ciclistes i s'instal·larà un punt d'informació i un lavabo adaptat. L'actuació suposa una inversió municipal de 90.000 euros.

Al Forat d'en Bocàs conflueixen la riera de Sant Cugat i la de Sant Medir, i dos camins. El fort pendent i la gran humitat, així com les riuades, provoquen dificultats a l’hora de transitar pels camins. És per aquest motiu que es col·locarà una llosa de formigó que es prolongarà al pas de la doble riera i que es tornarà a enfilar fins a assolir el camí cap al Pi del Xandri. També es col·locarà un gual discontinu que, tot deixant passar l’aigua, permetrà el pas còmode de vianants, ciclistes i vehicles de servei.

A la part superior del Forat d’en Bocàs, tocant a la plaça del Rotary, s’arranjarà una zona d’accés, on es col·locarà un punt d’informació sobre el Parc Natural i Sant Cugat. En aquest punt també hi haurà un lavabo adaptat.

S’aprofitarà la intervenció per arranjar un tram de camí situat a uns 300 metres de la plaça del Rotary que en períodes de pluges es confon amb la riera, ja que tots dos estan situats a la mateixa cota. Es vol evitar que s’hi generin fangs i bassals.

L'actuació forma part del projecte Vores dels pressupostos participatius. L’objectiu és millorar el contacte entre la ciutat i l’espai natural mitjançant la renaturalització dels espais de la vora per afavorir el gaudi dels ciutadans. El Consorci del Parc ha fet el projecte d’obra a la zona del Forat d’en Bocàs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.