El Mercantic reneix després de l'incendi i ara es troba en el millor moment


Temes relacionats

El Mercantic i el Cafè Belgrado, escenaris de la nova temporada de la sèrie 'Nit i dia' de TV3 ( 6/feb/17)

Comencen les obres per desenrunar la nau de l'incendi del Mercantic ( 9/abr/14)

L'incendi crema entre 7.000 i 8.000 llibres de la Canuda (16/feb/14)

Un foc crema un magatzem de mobles del recinte del Mercantic (16/feb/14)


  • Comparteix:

El Mercantic viu una de les seves millors èpoques després que fa quatre anys s'incendiés un dels seus magatzems situat a l'avinguda de Graells. L'incendi va comportar la pèrdua de gènere i de part del fons de la desapareguda llibreria Canuda de Barcelona, a més d'una reorganització de l'espai i 'el repte de ressorgir de les flames'. Anys després, l'antiga nau s'ha reconvertit en un aparcament i el Mercantic acull prop de 3.000 visitants cada cap de setmana.

La responsable de Marketing de l'espai, Anna Aner, destaca el repte que els fets van representar per a l'organització.

Anna Aner

Va ser un punt d'inflexió, un moment de replantejar-nos el futur del Mercantic. Al mateix temps va ser molt positiu perquè precisament ens va ajudar a créixer i a continuar mantenint l'esperit del Mercantic.


Pels paradistes, l'incendi va generar una forta preocupació de cara al futur dels seus negocis. Però, ara consideren que el mercat d'antiguitats és més actiu que mai i que, fins i tot, l'efecte mediàtic dels fets va contribuir a popularitzar l'espai.

Paradistes

Va ser un incendi molt important i pensàvem que no quedaria res. / Alguns es van assabentar de l'existència del mercat per l'incendi. / He vist el naixement del Mercantic i ara és molt diferent, hi ha molta més gent.


Actualment, el Mercantic té un centenar de paradistes i també expositors temporals. Els visitants destaquen la diversitat de productes que hi troben i afirmen que l'incendi no els ha impedit continuar-hi venint.

Visitants

L'incendi no em va afectar, l'espai és genial. A Barcelona no es pot trobar un lloc així. / Fa dos anys que vinc i m'encanta. No hauria dit mai que hi va haver un incendi.


L'espai també acull el Vintage Fest el primer diumenge de cada mes i té una de les llibreries amb els documents més antics del país. Aquest espai ha estat estat escenari de la popular sèrie de TV3 'Nit i dia'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.