Les llistes d'espera de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa es redueixen un 8,2% respecte 2016


  • Comparteix:

L'hospital es troba a Terrassa / Foto: HUMT

L'hospital es troba a Terrassa / Foto: HUMT

Les llistes d'espera de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT), que dóna servei a la població de Sant Cugat, van tancar el 2017 amb un reducció del 8,2% respecte l'any anterior. Segons el Servei Català de la Salut (CatSalut), el temps d'espera per a intervencions per cataractes i pròtesis de maluc i de genoll ha estat d'un màxim de dos mesos i mig, mentre que en processos oncològics cap cas ha sobrepassat els 45 dies d'espera. En els casos de cirurgia cardíaca, el temps varia segons l'operació: per als cateterismes no s'ha hagut d'esperar més de dues setmanes, mentre que en altres intervencions d'aquest camp els temps s'han situat entre un i dos mesos. En la resta d'intervencions, no s'ha superat els set mesos de demora.

Mútua Terrassa celebra que aquestes dades certifiquin que s'han assolit els objectius del pla de xoc implementat pel CatSalut l'abril passat i ho atribueix a 'l'esforç del conjunt dels professionals' del centre.

Menys pacients a les llistes d'espera
El CatSalut ha informat que els temps d'espera i el nombre de pacients per ser operats a Catalunya han caigut al tancament de 2017, gràcies al fet que es van fer 361.942 intervencions, un 6,5% més que el 2016. El temps d'espera mitjà dels pacients al país és de 144 dies, mentre que el 2016 era de 170. També ha caigut el nombre de pacients a l'espera d'una operació: 163.809 al tancament de l'any passat, mil menys que el 2016.

Per fer possible aquests resultats, el govern va impulsar un pla de xoc la primavera passada que va suposar la inversió de 57 milions d'euros per incrementar l'activitat d'intervencions, proves i consultes externes. L'avaluació definitiva del pla es farà a l'abril, 12 mesos després que s'hagi engegat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.