Els Castellers de Sant Cugat, 'colla de la temporada' en la 12a Nit de Castells


  • Comparteix:

Els excaps de colla dels Gausacs, Àlex Castellarnau i Biel Samsó han rebut el premi / Foto: Gausacs

Els excaps de colla dels Gausacs, Àlex Castellarnau i Biel Samsó han rebut el premi / Foto: Gausacs

Els Castellers de Sant Cugat s'enduen el premi de colla de la temporada en la 12a Nit de Castells celebrada aquest dissabte a la nit a Valls. El guardó l'atorguen les colles 'de gamma extra', és a dir, les que han assolit construccions superiors al 3 de 9 amb folre en la darrera temporada, i distingeix la colla que ha tingut millor evolució o destacat per algun fet determinat durant la temporada castellera.

El jurat, format per membres dels Capgrossos de Mataró, Castellers de Sants, Castellers de Vilafranca, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Minyons de Terrassa, ha justificat el guardó pel 'creixement' dels Gausacs en els darrers anys 'prèviament planificat i tossudament treballat', culminat amb el 3 de 9 descarregat a finals d'octubre, una setmana després d'haver-lo carregat per primera vegada.

La presidenta dels Gausacs, Gemma Aristoy, ha explicat a Cugat.cat que el jurat ha valorat la preparació i els recanvis de la colla santcugatenca per descarregar un castell d'aquestes característiques una setmana després d'haver-ho intentat per primera vegada a plaça.

Gemma Aristoy

Van valorar que tenia molt mèrit haver carregat el 3 de 9 a l'Esperidió duent-lo a plaça per primera vegada i poder descarregar-lo una setmana després, malgrat haver patit una lesió. Això indica que és fruit d'un treball intens i que teníem recanvis.


Els Castellers de Sant Cugat també han estat una de les colles que s'ha endut un premi Baròmetre per haver pujat un pis més descarregat en les seves construccions durant l'any passat, de 8 a 9 en aquest cas.

La Nit de Castells, coorganitzada per la Revista Castells, l'Ajuntament de Valls, La Xarxa i TAC 12, ha reunit representants de 87 colles i 450 assistents al Centre Cultural de Valls.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.