Els CAPs de Sant Cugat i Valldoreix comencen avui la campanya de vacunació antigripal


  • Comparteix:

Esperen administrar més de 4.000 vacunes fins a finals de novembre

Esperen administrar més de 4.000 vacunes fins a finals de novembre

Els Centres d'Assistència Primària del municipi comencen aquest dilluns la campanya de vacunació contra la grip. Enguany es vacunarà la població major de 60 anys i les persones amb més risc, com els malalts crònics o els nens petits que pateixin malalties puntuals.

Els responsables dels CAPs de la ciutat esperen dispensar, des d'avui i fins a finals de novembre, més de 4.000 vacunes contra la grip. Des de l'any passat, i per indicació del departament de Salut, la campanya inclou les persones majors de 60 anys, i no de 64 com anteriorment. L'objectiu és donar cobertura a totes les poblacions de risc, com explica el director del CAP de Sant Cugat, Carles Martí.

Carles Martí

Ja l'any passat es van començar a vacunar els majors de 60 anys, tal com indica el departament de Salut. Voldríem arribar a tota la població d'aquesta edat que sigui possible.


Des del CAP de Sant Cugat, s'ha establert un dispositiu per vacunar totes les persones que viuen a les residències de gent gran o les que assisteixen als casals o centres de dia. Però també és especialment important vacunar el personal que treballa en aquests centres, així com les persones que, pel seu ofici, tinguin un contacte constant amb molta gent. Ho explica Carles Martí.

Carles Martí

És important que es vacunin els professors, els metges, els policies, els bombers i els periodistes. Però sobre tot la gent que treballa amb avis.


S'estima que, cada any, la grip afecta a Catalunya entre el 10 i el 20% de la població. El departament de Salut ha adquirit, per la campanya d'enguany, més d'1.300.000 dosis de la vacuna antigripal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.