L'Avenç i l'Europa, participació santcugatenca a la sessió estatal de l'European Youth Parliament


Temes relacionats

40 estudiants competeixen a Sant Cugat per entrar al Parlament Europeu de Joves (18/gen/15)


  • Comparteix:

L'EYP proporciona un espai de debat per a joves / Foto: https://eyp.org

L'EYP proporciona un espai de debat per a joves / Foto: https://eyp.org

Tres alumnes de l'escola l'Avenç i tres de l'European International School (EIS) participaran a la 13a sessió nacional de l'European Youth Parliament (EYP), que tindrà lloc a Córdoba a l'abril. Maria Lluna Fornells, Anna Garriga i Carla Martínez per l'Avenç i Denise Brieva, Cayden Norman i Clara Rincón per l'EIS formaran part de la comissió barcelonina juntament amb alumnes de l'Escola Pia Sarrià-Calassanç, La Vall i els Salesians de Sant Àngel. L'EYP és un programa educacional per parlar sobre temes habituals als entorns parlamentaris al qual hi participen estudiants de quart de secundària i primer de batxillerat.

A la fase regional s'han debatut temes com la integració de les persones transgènere i el desenvolupament de les ajudes humanitàries als països en vies de desenvolupament per part de la Unió Europea. Les participants d'aquesta iniciativa per part de l'Avenç Maria Lluna Fornells i Carla Martínez, de quart de secundària, han explicat com estan vivint l'experiència.

Fornells / Martínez

Molt especial. Tothom volia discutir. Vam portar punts nous a debatre molt interessants.


La sessió nacional de l'EYP tindrà lloc de l'11 al 15 d'abril a Córdoba. Un mes abans es farà arribar als participants els temes que hauran de debatre. Els millors joves parlamentaris tindran l'oportunitat de participar a la fase internacional d'aquesta iniciativa, encara a un indret per definir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.