Els 'okupes' del carrer Sant Antoni ja han abandonat la vivenda


  • Comparteix:

Una comissió decidirà ara l'ús que ha de tenir l'edifici

Una comissió decidirà ara l'ús que ha de tenir l'edifici

Els joves que des de fa més d'un any ocupaven de forma il·legal la casa del número 23 del carrer sant Antoni ja han abandonat l'edifici. Així ho ha verificat la direcció general de Patrimoni, que ara procedirà a tapiar la porta de l'edifici per evitar noves ocupacions. L'ús de la vivenda el decidirà ara una comissió formada per representants de l'Ajuntament, el Consell Comarcal i diferents àrees de la Generalitat, amb l'objectiu que es destini a alguna utilitat en favor del municipi.

Després que el passat dia 28 de setembre, una patrulla de Mossos d'Esquadra entregués als joves ocupants de l'immoble una notificació perquè abandonessin l'edifici de forma voluntària, els joves han marxat de la casa, tal i com ha verificat avui la direcció general de Patrimoni de la Generalitat.

Tot i que en un principi els esquàters van assegurar que no marxarien per pròpia voluntat, quan els Mossos d'Esquadra han tornat a la vivenda, l'han trobat buida. Així ho ha confirmat Sergi Garcia, tècnic de l'àrea d'Herències de la Generalitat, que ha afegit que quan tinguin permís judicial, tapiaran la porta.

Sergi Garcia

Els hi vam donar de termini fins l'1 d'octubre, i hem constat que han marxat. Ara quan el jutge ens doni permís, entrarem a l'habitatge i tapiarem.


Un cop desallotjada la casa, ara comença un nou procés per decidir l'ús que se li dóna. Una comissió formada per representants de l'Ajuntament, del Consell Comarcal del Vallès Occidental i de diferents departaments de la Generalitat estudiaran els possibles usos de la vivenda, sempre amb la finalitat que el seu ús reverteixi en el municipi. Sergi Garcia.

Sergi Garcia

Aquest habitatge es dedicarà a donar servei a diverses entitats socials del municipi, es subhastarà o es donarà al municipi per al seu ús.


Recordem que l'immoble ha passat a ser propietat de la Generalitat després que la seva propietària, Maria Sans Llunell, morís sense testament i sense tenir hereus de quart grau de consanguinitat.

Pel que fa als esquàters, podria ser que s'hagin instal·lat en una altra casa a la Floresta, tal i com ells mateixos havien anunciat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.