Endesa millora una línia d'alta tensió que passa per Sant Cugat per resoldre les avaries amb més rapidesa


Temes relacionats

Endesa estrena sistemes d'automatització a la xarxa del Vallès Occidental per minimitzar els talls elèctrics (11/gen/18)

Endesa retira cinc torres elèctriques de mitja tensió a Collserola dins un pla per racionalitzar la xarxa (31/oct/17)


  • Comparteix:

Endesa està duent a termes unes actuacions de millora tecnològica a una de les línies d'alta tensió que passen per Sant Cugat per poder resoldre les avaries amb més rapidesa. L'acció consisteix a la substitució de gairebé nou quilòmetres de cable de terra, que protegeix la línia de les descàrregues atmosfèriques, i la instal·lació de fibra òptica per optimitzar el sistema de telecomunicacions d'una xarxa que uneix Rubí amb Barcelona i que afecta més de 160.000 usuaris.

El responsable de les línies d'alta tensió de la divisió Catalunya est, Julián Mateos, ha explicat els beneficis que suposa aquesta acció.

Julián Mateos

Bàsicament és fiabilitat, enfortir encara més la fiabilitat i per tant la qualitat del servei que podem donar. Davant qualsevol imprevist ens podem anticipar. Estem guanyant en automatització


Un 70% del recorregut de la línia creua el Parc Natural de Collserola i travessa infraestructures com la C16 i la línia dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya Barcelona-Vallès. Aquesta singularitat ha obligat la companyia a fer les actuacions fora de l'època de nidificació i a utilitzar elements de protecció de cablejat per no afectar el trànsit rodat ni el ferroviari. En aquest sentit, i per no afectar el subministrament als usuaris, la intervenció s'ha fet mantenint l'energia elèctrica de la línia.

A més de Sant Cugat, la línia dóna servei a veïns de Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramanet, Rubí i Montcada i Reixac.

Els treballs, que va començar al novembre i està previst que acabin aquest febrer, han suposat una inversió de 172.000 euros per part d'Endesa.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.