El Carnaval infantil es consolida amb el Ball de Giovenetes i la participació de comparses familiars


Temes relacionats

'Habemus i punt' guanya el concurs de comparses de la rua del Carnaval de Sant Cugat (10/feb/18)

Sant Cugat viu unes Gitanes multitudinàries que no es plantegen canviar d'emplaçament (10/feb/18)

El Gall del Carnaval carrega contra les 'disfresses' de la política local ( 8/feb/18)


  • Comparteix:

El Carnaval infantil de Sant Cugat es consolida amb la incorporació del Ball de les Giovenetes, que enguany s'ha sumat a les Gitanetes amb 12 dansaires perquè més franges d'edat participin de la celebració. Aquest any, la rua infantil del centre ha comptat amb 11 comparses, dues d'elles familiars, que han recorregut els carrers principals de la localitat fins a la plaça d'Octavià. Allà, el Gall del Carnaval ha fet el tradicional pregó, en què ha criticat 'l'absència de l'alcaldessa en nombrosos actes' i també la falta d'activitats per al jovent de la ciutat. La comparsa sobre jocs de taula de l'Esplai Sarau ha estat la guanyadora del concurs.



La membre de l'organització de la festa Esther Madrona ha explicat que la incorporació del Ball de les Giovenetes pretén potenciar la participació de dansaires de 12 a 16 anys d'edat.

Esther Madrona

Surt de la necessitat que nens, nenes i joves de 12 a 16 anys que ja s'havien fet massa grans i volien tenir el seu espai al ball.


Respecte a la rua de comparses del centre de la ciutat, Madrona també ha remarcat la participació familiar a la cercavila, que vol potenciar la presència d'aquest tipus de públic i que enguany ha tingut dues comparses familiars.

En total, a la cercavila d'enguany hi han participat 11 comparses. La comparsa de l'Esplai Sarau sobre jocs de taula ha estat la guanyadora del concurs. Per la seva banda, les comparses 'Circus' de l'escola Pins del Vallès i els 'Collsecocos' de l'escola Collserola han obtingut una menció del jurat.

A Mira-sol, la Floresta, les Planes i Valldoreix el Carnaval també s'ha celebrat amb rues, balls, xocolatades i activitats musicals.

Els infants tenen clar per què els agrada participar-hi.

Participants

M'he disfressat de nòvia cadàver perquè m'agrada. / M'agrada molt el Carnaval perquè puc estar amb els meus amics i ens disfressem tots junts. / Ens hem disfressat de rotuladors fluorescents, vam pensar que era una idea molt original


La celebració del Carnaval a la ciutat acabarà aquest dimecres amb l'enterrament de la sardina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.