Ajuntament i treballadors de Can Sant Joan negocien reduir l'afectació de la zona taronja al polígon


  • Comparteix:

La zona taronja havia de començar a funcionar al juliol

La zona taronja havia de començar a funcionar al juliol

L'Ajuntament, els sindicats i les empreses de Can Sant Joan negocien diverses mesures per reduir l'impacte de la implementació de la zona taronja al polígon. Una de les propostes que hi ha sobre la taula és limitar la zona de pagament als aparcaments de nova creació. D'aquesta manera, les places de pàrquing del carrer seguirien sent gratuïtes, com fins ara. El consistori però, segueix encara amb converses amb els usuaris del parc empresarial amb la voluntat de trobar una proposta de consens, han informat fonts municipals a Cugat.cat.

Les negociacions arriben després que els sindicats i els treballadors de Can Sant Joan hagin mostrat el seu malestar per una mesura que consideren 'recaptatòria' i perjudicial per a l'economia dels empleats del parc empresarial.

De moment, l'Ajuntament s'ha reunit amb CCOO i CGT, i aquest dijous hi ha prevista una trobada amb UGT. El delegat sindical del comitè d'empresa de DXC de la CGT, Óscar Murciano, ha explicat a Cugat.cat que l'equip de govern està estudiant 'aplicar la zona taronja en alguna part dels nous aparcaments que l'Ajuntament ha construït i no a la totalitat del polígon'.

Óscar Murciano

Nosaltres hem rebut garanties de l'Ajuntament, i si no és així ho haurien de deixar clar, que la implantació als carrers de Can Sant Joan no estava sobre la taula, que es retirava. Ho vam preguntar explícitament.


La CGT també ha assegurat que si finalment la zona de pagament s'aplica a tot el parc empresarial iniciaran un procés de mobilització.

Óscar Murciano

Iniciariem un procés de mobilització dels treballadors que veuen profundament injust que per arribar a un polígon on no hi ha alternativa hagin de pagar un impost a l'ombra.


En tot cas, segons el sindicat, el consistori no començarà a aplicar la zona taronja enlloc fins que no s'hagin acabat les obres de millora del polígon, com l'enllumenat, la finalització dels tres nous aparcaments i la construcció del carril bici, entre d'altres.

Més mobilitzacions
Un grup de treballadors d'ISS Facility Services fa pinya a través de les xarxes socials per evitar la implantació de la zona taronja. Ara volen estendre llaços amb altres empleats de les empreses de Can Sant Joan i també amb els sindicats per emprendre accions de protesta si cal. Des del grup es lamenta que la majoria de treballadors de la zona vénen de fora de Sant Cugat i, per tant, tenen més dificultats per accedir a l'àrea si no és en transport privat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.