Narcís Serra, en llibertat sense mesures cautelars pel forat de Catalunya Caixa


  • Comparteix:

Serra, a la sortida del judici / Foto: ACN

Serra, a la sortida del judici / Foto: ACN

L'expresident de Catalunya Caixa, el santcugatenc Narcís Serra i dos exdirectors generals de l'entitat, Josep Maria Loza i Adolf Todó, han sortit aquest dimarts en llibertat i sense mesures cautelars després de declarar com investigats en la causa que s'instrueix a l'Audiència Nacional (AN) sobre presumptes irregularitats que varen generar un forat de 721 milions. Fonts de l'Audiència Nacional han confirmat que el ministeri públic no ha demanat cap mesura cautelar i que els tres exdirectius mantenen la seva condició d'investigats per un presumpte delicte d'administració deslleial per una sèrie de compravendes d'actius immobiliaris on l'entitat participava en un 50% amb altres socis.

Segons el jutge, les operacions es feien 'sense els informes previs independents' ni 'tràmits urbanístics ineludibles', així com tampoc sense mecanismes per aturar possibles pèrdues.

La Fiscalia afirma que entre els anys 2000 i 2007 es van fer adquisicions rellevants 'a vegades de terrenys no urbanitzables o afectats- que entre 2008 i 2013 es va demostrar que no es podrien rendibilitzar.

El primer en declarar ha estat l'expresident de l'entitat, Narcís Serra, que ho ha fet durant prop d'una hora davant el jutge Ismael Moreno. A la sortida, s'ha mostrat convençut que la situació es resoldrà.

Narcís Serra

He entrat molt tranquil i surto encara més tranquil. Això acabarà bé.


Catalunya Banc -hereu de Catalunya Caixa- va ser nacionalitzada el 2012 i va rebre més de 12.000 milions de diner públic abans de ser venuda al BBVA sense recuperar aquesta inversió. El jutge Moreno va decretar el 2017 l’inici de les investigacions per determinar 'el perjudici total causat a l’entitat com a conseqüència de les operacions efectuades i dels acords de separació de socis', que segons el magistrat pujaven a 721,38 milions d’euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.