La situació de la dona a la societat centra l'exposició 'Dona Segle XXI'


  • Comparteix:

La mostra es pot veure al Casal de Cultura de Mira-sol fins el 13 d'octubre

La mostra es pot veure al Casal de Cultura de Mira-sol fins el 13 d'octubre

Mostrar la situació actual de la dona al món i avançar cap a la convivència en igualtat. Aquests són els objectius de l'exposició 'Dona Segle XXI', que es pot veure aquests dies al Casal Cultural de Mira-sol, emmarcada dins dels actes de celebració del quart aniversari del servei municipal DonaInformació.

A través de diversos plafons informatius, l'exposició mostra la situació actual de la dona en diferents àmbits de la societat, com l'educació, la salut i la política. Els visitants poden conèixer la situació de les dones en el passat, i resseguir la història de la seva lluita per aconseguir tenir una presència igualitària en els àmbits de decisió.

Segons la regidora d'Igualtat, Marta Subirà, en els últims anys les dones han millorat la seva posició a la societat, però encara tenen dificultats per arribar a l'esfera del poder.

Marta Subirà

Les dones han guanyat presència en aquests àmbits, però encara de forma insuficient. L'home continua dominant, especialment en els àmbits de decisió i poder.


Des de la Diputació de Barcelona, que promou conjuntament amb l'Ajuntament aquesta iniciativa, la responsable del Pla d'Igualtat, Carmina Pueyo, ha destacat la importància de l'exposició per fixar els objectius de futur que s'han d'assolir per arribar a la igualtat home-dona.

Carmina Pueyo

A través dels panells, s'explica la història i cap a on volem anar. Per exemple, en política, veiem des de quan les dones poden votar, i també es defensa la democràcia paritària.


'Dona Segle XXI' és una exposició de la Diputació de Barcelona i forma part del projecte Olympia de Gouges cofinançat per la Unió Europea. La mostra es podrà veure al Casal Cultural de Mira-sol fins el 13 d'octubre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.