L'Ajuntament estudia el tall d'un tram de la rotonda de l'hipòdrom per millorar la mobilitat de vianants i ciclistes


  • Comparteix:

Els canvis afectarien el tram est de la rotonda, entre carretera de Rubí i Vallespir / Google: Maps

Els canvis afectarien el tram est de la rotonda, entre carretera de Rubí i Vallespir / Google: Maps

L'Ajuntament es planteja tallar el tram de la rotonda de l'hipòdrom entre la carretera de Rubí i el carrer de Vallespir per garantir la mobilitat de vianants i ciclistes, que travessarien la rotonda per accedir a l'àrea de Can Castanyer. Es tracta d'una mesura exposada aquest dijous a la Taula de Mobilitat i que no arribaria fins que el funcionament dels nous carrils bici de la zona es normalitzés. El canvi, que aniria acompanyat de nova senyalització per ordenar el trànsit a la rotonda, s'està treballant amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i s'ha posat a prova amb una simulació de la qual s'extreu que el trànsit no es veuria perjudicat.

En declaracions a Cugat.cat, la tinenta d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira, ha admès que aquesta modificació no solucionarà les congestions de trànsit que es produeixen, sobretot, a les hores punta, però tampoc no les empitjorarà. Es tracta, per tant, d'un canvi enfocat a millorar les condicions de pas de vianants i ciclistes.

Cristina Paraira

Hi ha possibilitat de crear l'hipòdrom pel mig. Amb altres canvis, la situació al matí i a la tarda no empitjora per als cotxes.


El tall podria suposar canvis en els sentits de la marxa en carrers com el de Vallespir i en la circulació que es produeix entre la rotonda de l'hipòdrom, la del Chic i la que enllaça amb la Ronda Nord i dóna accés a Volpelleres.

El PP de Sant Cugat ja va alertar de la 'situació d'inseguretat' que patien els vianants en aquesta rotonda i fins i tot va fer arribar una petició formal a l'equip de govern per revertir-la.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.