En llibertat provisional els dos santcugatencs detinguts pel bloqueig al TSJC


Temes relacionats

Dos santcugatencs, detinguts per encadenar-se a la porta del TSJC (23/feb/18)


  • Comparteix:

Moment de la sortida a la Ciutat de la Justícia / Foto: CDR Sant Cugat

Moment de la sortida a la Ciutat de la Justícia / Foto: CDR Sant Cugat

Els dos santcugatencs detinguts aquest divendres per encadenar-se a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja estan en llibertat amb càrrecs, segons ha confirmat a Cugat.cat el Comitè de Defensa de la República (CDR) de Sant Cugat. Els dos detinguts han passat la nit a la comissaria de les Corts dels Mossos d'Esquadra i aquest dissabte han passat a disposició judicial a la Ciutat de la Justícia de Barcelona. Els dos s'han negat a declarar tant en seu policial com davant la magistrada, i estan en llibertat provisional amb una causa oberta per delictes de resistència i desordres públics.

La detenció respon a la protesta que un centenar de persones va portar a terme a la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, al passeig de Lluís Companys de Barcelona, on van bloquejar l'accés. Es tractava d'una acció sorpresa que van fer coincidir amb l'aniversari del cop d'estat del 23F. Per aquests fets, es van detenir 14 persones, dues de les quals santcugatenques, i s'ha obert una causa per resistència, desordres i, per a dos dels implicats, també per atemptat, segons ha informat el TSJC.

L'advocat dels arrestats, Eduardo Cáliz, ha considerat 'absolutament desproporcionada' la detenció dels integrants dels CDR.

Eduardo Cáliz

Aquesta detenció és absolutament desproporcionada perquè ha estat una protesta pacífica sense utilitzar cap mena de violència.


El Comitè de Defensa de la República s'ha mantingut concentrat la nit de divendres a dissabte davant la comissaria de les Corts dels Mossos d'Esquadra i després s'ha desplaçat a la Ciutat de la Justícia de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.