L'Ajuntament suspèn les activitats municipals i activa l'alerta del Pla de Protecció Civil pel risc de neu


  • Comparteix:

Moment de la reunió a l'Ajuntament / Foto: Premsa Sant Cugat

Moment de la reunió a l'Ajuntament / Foto: Premsa Sant Cugat

L'Ajuntament ha acordat suspendre totes les activitats dels equipaments municipals aquest dimarts a la tarda i ha activat en fase d'alerta el Pla de Protecció Civil pel risc de neu. El consistori, a més, ha ajornat la celebració de la gala dels Premis Sant Cugat a aquest dimecres a la mateixa hora i fa una crida a la prevenció i 'al sentit comú' per evitar en la mesura del possible els desplaçaments.

La tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà i Mobilitat, Cristina Paraira, ha explicat la decisió de suspendre les activitats després de reunir-se amb Protecció Civil. A més, també demana prudència a la ciutadania i recomana que els centres privats també suspenguin les activitats de la tarda.

Cristina Paraira

Després de l'horari escolar molts nens fan extraescolars i això suposa un moment crític de mobilitat. Per tant, suspenem totes les activitats de la tarda que es duguin a terme en edificis municipals i recomanem que als centres privats també les suspenguin en la mesura del possible.


Paraira també ha fet una crida al 'sentit comú' i ha assegurat que estaran atents a les previsions meteorològiques en les properes hores.

Cristina Paraira

Tots els dispositius que marca el nostre Pla Municipal d'actuació davant les nevades ja els tenim preparats. Esperem que no sigui molt, però si neva la ciutat està preparada. També fem una crida al sentit comú.


Segons les previsions meteorològiques, al Vallès Occidental s'esperen precipitacions en forma de neu cap a les sis de la tarda i es poden arribar a gruixos de 15 centímetres de neu aquesta nit i matinada. L'Ajuntament disposa de 150 tones de sal, de les quals ja n'han tirat a les vies principals per evitar glaçades. També hi ha repartits una vintena de contenidors amb sal perquè els veïns de les zones altes del municipi puguin utilitzar-ne en cas de necessitat. A més, hi ha una trentena de persones i la maquinària de la Brigada Municipal i Protecció Civil i ADF disponible. En cas que nevi, l'Ajuntament comptarà amb tres pales per retirar neu. Serveis Socials conjuntament amb Creu Roja també farà seguiment de les persones en risc de vulnerabilitat.









  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.