Sant Cugat se suma a les concentracions en defensa del model educatiu català promogudes per Somescola


  • Comparteix:

La pluja ha deslluït una concentració amb prop d'un centenar de persones

La pluja ha deslluït una concentració amb prop d'un centenar de persones

Prop d'un centenar de persones s'ha concentrat aquest dimecres davant l'Ajuntament en defensa del model d'escola catalana i en contra la segregació lingüística, seguint la convocatòria de la plataforma Somescola. Representants del món educatiu i del món polític, incloent el PDeCAT-Demòcrates, la CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC, han fet una crida a la consolidació, protecció i millora del model educatiu català, com a eina d'inclusió i cohesió social.

El membre de Somescola i de la coordinadora d'AFA de Sant Cugat, Eduard Pla, ha llegit un manifest en forma de decàleg en què s'han reivindicat els valors del model educatiu català, com ara el pluralitat, la integració o la formació crítica. Pla també ha fet un reconeixement a la tasca del professorat i ha criticat els posicionaments que volen 'posar en risc' l'escola catalana.

Eduard Pla

Els plantejaments que propugnen una involució educativa uniformitzadora, l'adoctrinament ideològic i la segregació lingüística volen posar en risc un model educatiu català compromès amb la igualtat d'oportunitats i amb els valors de convivència.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assegurat que segregar per raó de llengua és una 'discriminació inacceptable'. També ha destacat l'àmplia base social i el consens polític per fer front al 'repte de no sotmetre's a un model que vol ser imposat per part del govern espanyol'.

Mercè Conesa

Som diverses forces poítiques amb ideologies diferents però que tenim consens per defensar el model d'escola catalana. Les llengües són una oportunitat i una capacitació, no podem permetre el retrocés que es vol imposar.


Conesa ja havia assistit aquest dimecres al matí a la concentració d'alcaldes i alcaldesses de l'àrea metropolitana que s'ha fet a Santa Coloma de Gramenet, com a ciutat bressol de la immersió lingüística.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.