L'escola Catalunya concursa al projecte 'Biblio(R)evolució' de la Fundació Bofill


  • Comparteix:

L'escola Catalunya, durant una sessió de lectura / Foto: Escola-catalunya.cat

L'escola Catalunya, durant una sessió de lectura / Foto: Escola-catalunya.cat

L'escola Catalunya és una de les 30 escollides per participar a la crida de la Fundació Bofill per repensar el paper de la biblioteca escolar. Ho fa a través del projecte 'Biblio(R)evolució', que també insta a presentar idees per potenciar una biblioteca escolar viva i activa. La Fundació Bofill donarà, el 30 juny, un premi de 6.000 euros a la proposta que tingui major impacte i 1.500 a tres projectes més.

L'escola Catalunya ha superat el procés de selecció entre 145 centres educatius que al novembre van presentar la sol·licitud per participar a 'Biblio(R)evolució'. La Fundació Bofill ha valorat que entenguin la biblioteca com un agent que ajudi a promoure metodologies innovadores a l'aula. El coordinador, Àlex Cosials, ha explicat que el projecte de l'escola santcugatenca planteja com 'impregnar de lectura tot el centre'.

Àlex Cosials

L'escola Catalunya, de Sant Cugat, es planteja com treballar des de la biblioteca, ambients d'aprenentatge i ajudar a impregnar de lectura tot el centre eductiu. En aquests mesos hauran d'idear la proposta concreta que voldrien desenvolupar.


A partir del dijous de la setmana que ve, l'escola rebrà l'assessorament d'un mentor de la fundació especialitzat en biblioteques escolars que servirà de guia durant el procés de transformació. A més, els professors podran assistir a sessions formatives que impartiran membres de la Bofill.

La directora de l'escola Catalunya, Núria Mora, ha explicat que l'objectiu és repensar l'ús de la biblioteca per adequar-la a les noves maneres d'aprendre i, considera que a través de 'Biblio(R)evolució', aprendran a distribuir l'espai de forma diferent i a escollir millor el seu material per a l'escola. Proposaran que hi hagi racons amb llibres dins les aules, segons la temàtica, perquè els alumnes els puguin consultar durant les classes.

Núria Mora

Que els llibres de ciències estiguin al laboratori, que els d'art estiguin en el taller... Aixi quan els alumnes estiguin treballant no només tinguin font d'informació, com sol ser Internet.


Mora ha afegit que des de l'escola han demanat a l'Ajuntament eliminar una paret de la biblioteca per fer-la més gran i que, si rebessin el premi, comprarien material nou per millorar-la i adaptar-la al projecte que estan dissenyant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.