L'HP CodeWars reuneix a Sant Cugat més de 300 estudiants en una competició de programació


  • Comparteix:

La participació femenina ha augmentat respecte l'any passat / Foto: FTP Edelman

La participació femenina ha augmentat respecte l'any passat / Foto: FTP Edelman

La 4a edició de l'HP CodeWars ha aplegat a la ciutat aquest dissabte més de 300 estudiants d'entre 14 i 18 anys de més de 60 escoles del país. En el torneig, de tres hores de durada, els alumnes han demostrat el seu enginy i coneixements a través de la programació i codificació informàtica per resoldre uns problemes. L'equip guanyador, de l'institut Jaume Vicens Vives de Girona, viatjarà a Houston (Texas, Estats Units) l'any vinent per participar en la pròxima edició de la competició que se celebrarà a la ciutat americana. El segon equip guanyador també està format per alumnes del mateix institut, mentre que els tercers classificats són un equip del col·legi Sant Gabriel de Viladecans. Ambdós equips han rebut productes tecnològics HP d'última generació.

La competició CodeWars és una de les moltes activitats que organitza HP per fomentar les vocacions cientificotecnològiques entre els joves a causa de la falta d'interès en aquests estudis de manera generalitzada a Europa. A més, aquesta iniciativa posa un especial focus en les noies per motivar-les a endinsar-se en aquest món, per això l'edició d'enguany ha donat prioritat als equips formats almenys per una noia. El total de participació femenina és del 18%, percentatge superior al de l'any anterior.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.