Sant Cugat commemora aquest dijous el Dia de la Dona amb esport, música, ràdio i germanor


Temes relacionats

Sant Cugat es bolca amb la commemoració del Dia Internacional de la Dona (21/feb/18)


  • Comparteix:

Detall del cartell de la iniciativa

Detall del cartell de la iniciativa

La programació del Dia Internacional de la Dona proposa aquest dijous activitats esportives a l'Eurofitness, un concert a l'Ateneu i un sopar de germanor per part de Noestasola. Cugat.cat també se suma a la commemoració amb un 'Sant Cugat a fons', on l'equip del magazín radiofònic i els col·laboradors han preparat un programa en clau femenina. A les dotze del migdia, la plaça de la Vila acollirà la lectura d'un manifest a favor de les dones, mentre que davant l'EMD hi haurà una concentració convocada per l'entitat per reprovar l'escletxa salarial.

L'associació Noestasola organitza a la Casa de Cultura el 'Primer sopar de les dones', sota el lema 'Entre totes ho fem possible; juntes sumem'. Les inscripcions s'han de formalitzar de forma telemàtica i costen 15 euros per persona i és obert a tothom. La presidenta de l'entitat, Maribel Guillamón, ha explicat que durant el sopar, que és obert a tothom, es parlarà de companyerisme i sobre que 'la unió fa la força'.

Maribel Guillamón

El sopar és obert a tota la ciutadania i no parlarem només de violència, parlarem d'unió, de companyonia, que la unió fa la força i de què hem de sumar quan les desigualtats estan presents.


Des del magazín 'Sant Cugat a fons' la presentadora Carme Reverte explica que aquest dijous el programa se sumarà a la jornada reivindicativa on la dona prendrà tot el protagonisme.

Carme Reverte

Ens sumem a aquesta jornada reivindicativa i ho veurem a través dels continguts que us oferirem aquest dijous a través de la literatura, el cinema.


En clau esportiva, el gimnàs municipal Eurofitness ofereix sessions de total barre i zumba, a les deu del matí i a les nou de la nit, respectivament.

L'Ateneu també se suma a la reivindicació amb un concert que, finalment, celebrarà el 16 de març. La presidenta de l'entitat, Margarida Cleris, ha explicat el compromís de l'entitat amb crear una programació igualitària.

Margarida Cleris

Les dones, durant l'any, són a l'Ateneu, perquè la seva participació aquí és alta.


En l'àmbit educatiu, els centres Collserola, Gerbert d'Orlhac, la Mirada, l'Olivera, Pi d'en Xandri, Joan Maragall i Ciutat d'Alba faran una gimcana 'per la igualtat de gènere i la no violència', organitzada per Paidós-Fundesplai. Una activitat que se suma a les que ja realitzen els centres de primària al llarg del curs amb els 'tallers de relacions igualitàries'. L'institut Angeleta llegirà un manifest i proposarà tallers en una iniciativa de la regidoria d'Educació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.