La crida a la vaga feminista arriba a Sant Cugat amb piquets, activitats i una manifestació


Temes relacionats

Consulta les afectacions en els serveis per l'aturada i la vaga feministes ( 7/mar/18)

Sant Cugat commemora aquest dijous el Dia de la Dona amb esport, música, ràdio i germanor ( 7/mar/18)


  • Comparteix:

Detall del cartell de la convocatòria

Detall del cartell de la convocatòria

Sant Cugat encara la convocatòria de vaga feminista aquest dijous amb una jornada carregada d'actes reivindicatius com a preàmbul de la manifestació de la tarda a Barcelona. El Comitè de Vaga Feminista de Sant Cugat, creat per a la mobilització, farà piquets informatius a la plaça de doctor Galtés a les set del matí i una cercavila a les dotze del migdia que sortirà de la plaça de Lluís Millet. El comitè se sumarà a la manifestació que forces d'esquerra convoquen a dos quarts de sis de la tarda a Octavià per enfilar cap a Lluís Millet, on es llegirà un manifest.

Els actes del comitè
A banda dels piquets i la cercavila, el Comitè de Vaga Feminista proposa de nou del matí a dotze del migdia a Cal Temerari un espai familiar on tindran lloc jocs i tallers de pancartes i davantals. A les dues del migdia la plaça del Rei acollirà un dinar popular vegetarià on cada comensal podrà fer una aportació econòmica a la voluntat.

Manifestació de les forces d'esquerra
A dos quarts de sis de la tarda a Octavià, ERC, les JERC, Dones amb Iniciativa, Podem, PC i MES proposen per segon any consecutiu una manifestació el 8 de març pels carrers de la ciutat. Amb el lema 'Ens volem lliures, ens sabem combatives', la marxa sortirà d'Octavià i arribarà a la plaça de Lluís Millet, on tindrà lloc la lectura del manifest i les cançons de la coral Cantem les 40.

D'altra banda, ERC i les JERC tanquen el local aquest dijous i lamenten que 'l'equip de govern no participi en la vaga' i convoqui el mateix dia una reunió veïnal sobre mobilitat a Can Graells, han dit en un comunicat.

La mobilització
Enguany els col·lectius feministes fan una crida a la vaga per reivindicar el treball de les dones i combatre l'escletxa salarial. La majoria de sindicats s'han sumat a la convocatòria de fer vaga durant tota la jornada, excepte CCOO i la UGT, que aposten per fer dues aturades de dues hores a dos quarts de dotze del migdia i a les quatre de la tarda. Més enllà de la vida professional, la vaga vol arribar a tots els àmbits: l'ensenyament, la cura i el consum.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.