Sant Cugat mantindrà les dues zones de preinscripció escolar per al curs vinent


Temes relacionats

La preinscripció escolar per al curs 2018-2019 és del 13 al 24 d'abril ( 5/mar/18)


  • Comparteix:

Alumnes de l'escola Joan Maragall / Foto: Ajuntament

Alumnes de l'escola Joan Maragall / Foto: Ajuntament

Les famílies de Sant Cugat formalitzaran les preinscripcions del pròxim curs escolar a partir de les dues zones actuals. Així, la Coordinadora d'AFA, les presidències d'AMPA i AFA dels centres i l'Ajuntament es donen el marge d'aquest 2018 per analitzar el procés i la zonificació del municipi, amb l'anomenada 'zona única' sobre la taula. La proposta, que prioritza l'elecció en base al projecte educatiu, obre un espai de debat entre els agents implicats per concretar, com a màxim a l'octubre, el model més adient de cara al curs 2019-2020.

Famílies, escoles i administració no han volgut que les presses del nou, i més curt, calendari del procés de preinscripció els jugués en contra a l'hora de cercar el procés i la zonificació que més s'adequa a les necessitats locals. És per això que la comissió permanent del Consell Escolar Municipal, integrat per les escoles, l'Ajuntament i les AMPA, ha deixat aquest dimarts en 'stand by', a petició de la Coordinadora d'AFA, la proposta ja madurada de fixar a Sant Cugat la zona única.

Una demanda, la dels pares, que ha adoptat la comissió permanent del consell i que ara, convertida en una comissió tècnica, marcarà el full de ruta fins l'octubre per definir com atendre les famílies en la decisió d'escollir centre educatiu. Així, l'Ajuntament aparca, fins al curs 2019-2020, elevar al departament d'Ensenyament la validació de la zona única. En una entrevista a Cugat.cat, la regidora d'Educació i Família, Esther Salat, ha remarcat que el debat no preté avaluar la viabilitat de la zona única sinó analitzar totes les propostes que sorgeixin.

Esther Salat

Volem compartir l'anàlisi del que passa en l'actual model i els pros i contres de la resta de propostes i arribar a un consens


De fet, el consistori ja havia enviat a la Generalitat la proposta de zona única escolar, així com una altra basada en l'elecció dels tres centres més propers al domicili, que ara desactivaran en vistes a la demanda de la Coordinadora d'AFA.

Les propostes dissenyades responien a un estudi que pretén superar les deficiències de l'actual model de dues zones. La vulnerabilitat més important, per a Salat, és que el present sistema beneficiava més les famílies de fora de Sant Cugat.

Esther Salat

La família de fora de Sant Cugat passarà per davant de les famílies d'aquí i després la ciutat ha de buscar una plaça per a la família local que té dret d'inscriure's a la ciutat.


A Sant Cugat hi ha un total de 12 centres públics on s'imparteix educació infantil i primària, set de concertats, i quatre instituts públics on es poden cursar estudis d'educació secundària. Salat ha subratllat que el nou institut Leonardo Da Vinci, que entrarà en funcionament aquest nou curs al barri de Volpelleres, es mantindrà a la seva zona actual.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.