La manifestació de la vaga feminista reuneix més d'un miler de persones a Sant Cugat


Temes relacionats

Un piquet de la vaga feminista talla durant una hora i mitja l'estació de FGC de Sant Cugat ( 8/mar/18)


  • Comparteix:

La manifestació ha sortit de la plaça de Lluís Millet i ha acabat a la plaça del Rei

La manifestació ha sortit de la plaça de Lluís Millet i ha acabat a la plaça del Rei

Un miler de persones han participat a la manifestació de la vaga feminista del 8 de març a Sant Cugat. Impulsada pel comitè de la vaga, la cercavila ha arrencat amb una performance a la plaça del doctor Galtés i ha anat sumant gent al seu pas per l'eix comercial de la ciutat. El manifest ha reivindicat el paper essencial de les dones en la societat i ha remarcat les desigualtats que pateixen a casa, a la feina i a l'espai públic.

Durant la marxa s'han pogut sentir càntics reivindicatius de la importància de les tasques domèstiques i de cures que assumeixen les dones, demandes d'un espai públic lliure i segur i de la llibertat d'escollir sobre el propi cos en un ambient festiu. La membre del comitè de vaga Cristina Cabasés ha celebrat els registres d'assistència i ha fet una crida a no aturar-se a partir d'ara per mantenir vives les reivindicacions.

Cristina Cabasés

Estem molt contentes, la nostra valoració és positiva. La vaga ha sigut un èxit, la manifestació ha estat la més nombrosa en una vaga feminista a Sant Cugat i esperem que poguem seguir fent coses tot l'any.


Les participants a la marxa, convocada en principi només per a dones tot i que alguns homes hi han assistit per expressar el seu suport, han remarcat la necessitat de seguir lluitant contra les desigualtats.

Assistents

Perquè crec que encara que siguem al segle XXI estem en segon ordre. / Encara hi ha molts temes on les dones estem en una banda i hem d'arribar a una igualtat real. / Per reivindicar tot el què els hem tret a les dones durant anys, sigles i generacions. / Que vegin que som capaces de mobilitzar-nos, que n'estem fartes i això ha de canviar.


Tot plegat en la manifestació més nombrosa en un 8 de març a Sant Cugat, que s'uneix a altres actes per fer visible la reivindicació, com el tall dels ferrocarrils a primera hora del matí i la marxa unitària de la tarda a Barcelona.

Piquets informatius
El comitè de la vaga ha fet diferents piquets informatius pel centre de la ciutat, sobretot, centrats a comerços i establiments de restauració.

De la seva banda, les JERC han fet una acció a la plaça dels Quatre Cantons contra la invisibilització de les dones en diversos àmbits. Per això, han penjat retrat de diverses dones que destaquen per les seves contribucions en la societat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.