El col·lectiu Pi d'en Xandri +20 proposa aquest dissabte una caminada en defensa de Torre Negra


Temes relacionats

Sant Cugat preveu protegir 'definitivament' Torre Negra classificant sòl com a no urbanitzable ( 9/mar/18)

Pi d'en Xandri +20 reivindica la figura del pi com a símbol i reclama més protecció per a Torre Negra (25/mar/17)


  • Comparteix:

El col·lectiu Pi d'en Xandri +20 organitza aquest dissabte una 'passejada naturalista' per la riera de Sant Crist de Llaceres i els Rodals de Torre Negra en suport a la protecció d'aquesta àrea. Es tracta d'una iniciativa que vol servir també per recordar les mobilitzacions que es van produir com a protesta contra l'atac al Pi d'en Xandri, arbre bicentenari, el 2 de febrer de 1997. La passejada ha arrencat a les nou del matí des de la plaça de la Vila, a les portes de l'ajuntament.

A les portes d'un nou tràmit administratiu del ple per protegir Torre Negra de ser urbanitzada, el col·lectiu alça la veu perquè la ciutadania prengui consciència. Ho farà aquest dissabte, 16 de març, per commemorar el 21è aniversari de la marxa unitària i de l'atac al pi. En aquesta ocasió no és una mobilització sinó una passejada que manté, però, el caràcter reivindicatiu.

La matinada del 2 de febrer de 1997 el Pi d'En Xandri, amb més de 230 anys de vida, patia un acte vandàlic sense precedents amb una serra. Van ser tres talls i un intent frustrat de crema. Un mes i mig després, 4.000 persones protagonitzaven la marxa en defensa de Torre Negra, la mobilització més nombrosa des de la instauració de la democràcia. Per a Francesc Carbó és necessari que les generacions futures coneguin la necessitat de preservar l'espai.

Francesc Carbó

Va haver-hi 15 dies de sensibilització a les escoles i entitats quan va produir-se l'atac al 1997. No volem perdre aquest miratge. Volem perpetuar-lo.


Amb 23 metres d'alçada i un perímetre de 3,20 metres, el Pi d'en Xandri és objecte d'una revisió anual per part del consistori. Un arbre que, a banda de l'intent de tala, ha sobreviscut a diverses plagues i a la nevada del 1962. Tot plegat per continuar sent un dels símbols de Sant Cugat i per recordar el nom d'en Xandri, el pagès que en temps remots va ser l'amo dels terrenys on s'aixeca aquest arbre bicentenari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.