L'Associació Gabriel Ferrater cedeix un retrat de l'artista a El Mesón


Temes relacionats

Gabriel Ferrater, el primer poeta modern de la literatura catalana (29/gen/18)

L'Associació Gabriel Ferrater es constitueix oficialment amb el repte de proclamar el poeta fill predilecte ( 5/gen/18)


  • Comparteix:

Es tracta d'un retrat de joventut del poeta fet a llapis / Foto: Associació Gabriel Ferrater

Es tracta d'un retrat de joventut del poeta fet a llapis / Foto: Associació Gabriel Ferrater

L'Associació Gabriel Ferrater ha cedit un retrat a llapis de l'artista a El Mesón. Es tracta de l'obra que una de les nebodes del poeta, Amàlia Ferrater, va entregar a l'associació el dia de la seva constitució en senyal d'agraïment a la tasca de l'entitat per recuperar la figura i l'obra de Ferrater. L'elecció d'El Mesón no és casual ja que Gabriel Ferrater va convertir el restaurant en un espai cultural i de reunió amb intel·lectuals de l'època.

El president de l'entitat, Joan Tres, ha recordat el paper que va tenir El Mesón a la vida del poeta.

Joan Tres

Gabriel Ferrater es reunia a El Mesón amb multitud d'intel·lectuals, amb alumnes... Feia un seguit de tertúlies que van portar allà els intel·lectuals moderns més importants a nivell europeu que volien trencar la cotilla que els imposava la cultura imperant.


L'actual gerent i propietari de l'establiment, Xavier Vendrell, ha traslladat la voluntat de penjar el retrat de Ferrater al costat d'un quadre de Carmen Rojo, la propietària del restaurant durant l'època del poeta, una notícia que l'entitat ha entomat amb il·lusió per 'l'estreta relació' que tenien els dos personatges.

Joan Tres

Li va fer una mica de mare, el cuidava molt, tenia molta cura d'ell, se l'estimava molt i ell a ella també. Aleshores que estiguin els dos junts ens fa força il·lusió.


La voluntat de l'associació és que tota la ciutadania pugui veure el retrat. L'acte de lliurament ha coincidit amb la darrera sessió del grup de lectura poètica, dedicat a Carles Riba, conegut i referent per Gabriel Ferrater.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.