La vulnerabilitat de les dones als conflictes, de manifest a l'exposició 'Hereves de les ruïnes'


  • Comparteix:

La situació de vulnerabilitat de la dona als conflictes d'arreu del món es posa de manifest a l'exposició 'Hereves de les ruïnes'. Es tracta d'una mostra fotogràfica de Pablo Tosco on es pot veure un grup de dones de la República Centreafricana que tornen a les seves llars, assotades el 2013 per un conflicte bèl·lic. La mostra, organitzada per Oxfam Intermon amb motiu del Dia Internacional de la Dona, es pot veure a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater fins al 7 d'abril.

El fotògraf ha acompanyat les protagonistes de les imatge en viatges on s'han posat cara a cara amb els vestigis que va deixar un conflicte armat que encara ara les manté desplaçades de les seves llars. Malgrat centrar-se en la República Centreafricana, 'Hereves de les ruïnes' és un reflex de com les dones pateixen les guerres i altres enfrontaments armats. Ho ha explicat a Cugat.cat Pablo Tosco.

Pablo Tosco

El denominador comú és la situació de vulnerabilitat en què es troba la dona. Moltes d'elles estan desplaçades a la jungla, on ningú les escolta. L'exposició vol donar visibilitat.


La mostra referma el compromís d'Oxfam Intermon amb la defensa dels col·lectius més vulnerables, com, en aquest cas, les dones. Ho ha detallat el coordinador a Sant Cugat de l'entitat, Eduard Unzeta.

Eduard Unzeta

Els projectes que fa Oxfam Intermon tracten la dona des d'un enfocament específic. Hi ha programes dedicats a l'empoderament. Són les víctimes més vulnerables.


Més enllà de plafons amb fotografies, l'exposició també ofereix suport audiovisual on es recullen els testimonis de les 'Hereves de les ruïnes'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.