Sant Cugat es posa en marxa per reduir l'afectació de la plaga de la processionària


  • Comparteix:

Una de les bosses que genera la processionària / Foto: ACN

Una de les bosses que genera la processionària / Foto: ACN

L'Ajuntament està aplicant tractaments biològics als arbres que presenten símptomes de la plaga de la processionària del pi per evitar que es formin les bosses blanques pròpies d'un dels seus estadis larvaris. El consistori ha detectat la seva presència al bosc de Volpelleres i en zones properes a la C-16 i té preparades també solucions per si les erugues superen aquesta fase, consoliden les bosses i acaben baixant dels arbres.

El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha explicat a Cugat.cat que l'Ajuntament controla els estadis d'evolució de la plaga i que, ara mateix, s'estan aplicant tractaments amb bactèries per evitar que formin les bosses característiques d'aquesta eruga. Si finalment les formen, s'eliminaran físicament i, en cas que alguna completi l'evolució i baixi dels arbres, també hi ha preparats tractaments amb insecticides.

Joan Puigdomènech ha remarcat que cal actuar ara per reduir al màxim l'afectació de la plaga.

Joan Puigdomènech

Esperem poder reduir aquesta quantitat de processionària en aquesta fase per no haver d'actuar per a quan ja ha explotat.


Puigdomènech ha afegit que aquestes erugues poden provocar, com a molt, algunes urticàries, especialment als gossos. També ha assenyalat que la variabilitat meteorològica dels últims anys dificulta la previsió d'aquest tipus de plagues.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.