Una passejada per Torre Negra reivindica protegir la zona 21 anys després de l'atac al Pi d'en Xandri


Temes relacionats

El col·lectiu Pi d'en Xandri +20 proposa aquest dissabte una caminada en defensa de Torre Negra (16/mar/18)

Sant Cugat preveu protegir 'definitivament' Torre Negra classificant sòl com a no urbanitzable ( 9/mar/18)


  • Comparteix:

Una passejada 'naturalista' per la riera de Sant Crist de Llaceres i els Rodals de Torre Negra ha reivindicat aquest dissabte la necessitat de protegir la biodiversitat de la zona i de 'no oblidar el seu significat' per a la ciutat. La iniciativa, organitzada pel col·lectiu Pi d'en Xandri +20, ha aplegat una trentena de persones i ha donat a conèixer la flora característica de la zona. A més, també ha volgut recordar les mobilitzacions que es van produir com a protesta contra l'atac del bicentenari Pi d'en Xandri fa 21 anys, i que des de l'any passat l'organització commemora cada 16 de març.

El membre del col·lectiu Pi d'en Xandri +20, Germán Llerena, ha remarcat la importància de protegir la zona i, sobretot, la necessitat que la ciutadania no oblidi les reivindicacions que hi ha darrere d'aquest espai.

Germán Llerena

Patrimoni natural, que ha esdevingut un emblema cultural de tota la mobilització social per protegir l'espai. Això és el que es pot oblidar. El Pi el coneix tothom, però falta conèixer la reivindicació que hi ha darrere.


Per això, el col·lectiu veu amb bons ulls la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM), que l'equip de govern té previst portar a aprovació provisional al ple d'aquest dilluns per classifcar 165 hectàrees de la zona com a sòl no urbanitzable.

En paraules del llicenciat en Biologia i també membre del col·lectiu, Miquel Vallmitjana, es tracta d'una zona amb un alt grau de diversitat, tant pel que fa a flora com a fauna, que cal preservar.

Miquel Vallmitjana

El fet de tenir diferents ambients fa que sigui una zona estratègica en la qual hi ha més biodiversitat per metre quadrat que a dins de Collserola.


Per als participants, la passejada és una bona iniciativa per donar a conèixer l'àrea.

Assistents

L'any passat ja ens en vam assabentar, i ens va semblar interessant perquè tot el que s'explica no ho saps com a ciutadà. / Hi estic vinculat des de fa molt de temps.


La passejada també ha servit per commemorar el 21è aniversari de la marxa unitària per protestar contra l'atac al pi, que va reunir 4.000 persones en defensa de Torre Negra després que el 2 de febrer de 1997 el Pi d'en Xandri patís un acte vandàlic amb una serra i un intent frustrat de crema.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.