L'Ajuntament adjudicarà els pisos de lloguer social per a gent gran atenent criteris de renda


Temes relacionats

Set dels 39 pisos de protecció oficial de Rius i Taulet per a gent gran seran per a col·lectius vulnerables (23/feb/18)


  • Comparteix:

Els pisos de Rius i Taulet estan en construcció

Els pisos de Rius i Taulet estan en construcció

L'Ajuntament tindrà en compte a partir d'ara el nivell de renda i la composició familiar per adjudicar els pisos de protecció oficial de lloguer per a gent gran. Aquest canvi coincidirà amb l'adjudicació dels 32 habitatges de l'avinguda de Rius i Taulet, però s'aplicaran també als pisos que vagin quedant lliures a partir d'ara en altres promocions. D'aquesta manera, els pisos es repartiran en lots segons el nivell de renda i altres criteris. Segons el consistori, aquest sistema serà 'més equitatiu'.

L'objectiu final és garantir que les persones amb menys ingressos puguin assegurar el màxim de pisos possibles, com ha explicat la tinenta d'alcalde de Progrés Social, Susanna Pellicer.

Susanna Pellicer

Creiem que és més equitatiu. Abans ens passava que, o obríem molt el topall o molta gent amb pocs ingressos es quedava fora. Serveis Socials ha treballat aquestes bases durant molt de temps i pensem que és el més equitatiu.


En roda de premsa aquest dimecres, Pellicer i el gerent de Promusa, Lluís Hosta, han donat la data de l'adjudicació dels pisos de Rius i Taulet. Els sol·licitants han de donar-se d'alta per al sorteig abans del 9 de maig, 15 dies hàbils abans que se celebri, el 30 de maig.

Els lots del sorteig
Lot 1: nou habitatges d’una habitació per a unitats de convivència d'un o dos membres, ambdós majors de 65 anys i que tinguin ingressos inferiors a 0,94 vegades Indicador de Renda de Suficiència (IRSC). En cas que algun dels habitatges quedi sense adjudicar, es farà servir la llista de reserva dels sol·licitants del lot 2.

Lot 2: 10 habitatges d’una habitació, per a unitats de convivència d'un o dos membres, ambdós majors de 65 anys i amb ingressos d'entre 0,94 i 1,5 vegades l'IRSC. En cas que algun dels pisos quedi sense adjudicar, s’utilitzarà la llista de reserva dels sol·licitants del lot 3.

Lot 3: 10 habitatges d’una habitació, per a unitats de convivència d'un o dos membres, ambdós majors de 65 anys i ingressos d'entre 1,5 i 2,34 vegades l'IRSC.

Lot 4: Dos habitatges de dues habitacions, per a unitats de convivència de dos o tres membres, si necessiten habitacions individuals o tenen un familiar a càrrec amb reconeixement de discapacitat i necessitat d’ajuda d'una tercera persona. El màxim d'ingressos és de 2,34 vegades l'IRSC.

Lot 5: Un habitatge d’una habitació per a unitats de convivència d'un o dos membres, ambdós majors de 65 anys, un d’ells com a mínim amb mobilitat reduïda. Els ingressos màxims són de 2,34 vegades l'IRSC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.