L'Associació de Propietaris de Torre Negra reclama a l'Ajuntament iniciar 'una negociació veraç'


Temes relacionats

Nova modificació urbanística del ple de Sant Cugat per assolir la preservació de Torre Negra (19/mar/18)

El ple aprova la modificació del PGM que permetrà edificar 250 habitatges a Pla del Vinyet (19/mar/18)


  • Comparteix:

Terrenys de Torre Negra / Foto: ACN

Terrenys de Torre Negra / Foto: ACN

L'Associació de Propietaris de Torre Negra exigeix al consistori 'un tracte just, respecte i iniciar una negociació veraç' per resoldre les demandes del col·lectiu enmig del procés de protecció de l'espai. Després que el ple fes un pas més dilluns per avançar en la preservació de l'àmbit, el col·lectiu fa pública 'la vulneració de drets' que pateixen els petits i grans propietaris i posen sobre la taula el cas de Can Cortés, els propietaris dels quals han estat compensats amb el trasllat d'eficabilitat al Pla de Vinyet.

El president de l'associació, Pere Feliu, ha dit en un comunicat que el conflicte de Torre Negra 'és un problema de drets i de respecte a un grup de ciutadans'. Feliu exposa que el consistori ha buscat raons mediambientals i urbanístiques per 'esborrar una zona que està qualificada com a urbanitzable des dels anys 70', i que ara camina, via modificació, cap a la classificació de 165 hectàrees com a sòl no urbanitzable ordinari. També ha lamentat que els equips de govern no han tingut en compte algunes de les propostes que els han fet per solucionar la situació.

Per a Feliu, el més flagrant és que es donin greuges comparatius com, diu, passa amb la recent modificació del PGM a la zona de Can Cortés, de les Planes, en què sí s'ha compensat els propietaris.

Pere Feliu

No tenim res a dir de Can Cortés: s'ha fet el que s'ha de fer i el que s'hauria d'haver fet amb nosaltres des d'un principi.


L'Associació de Veïns Propietaris de Torre Negra va néixer el 2002 per representar els petits i grans propietaris del sector. En el comunicat, apunten que treballen per 'oferir una solució negociada a un conflicte obert des de fa 30 anys'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.