El RACC alerta de la convivència entre 'ciclistes de descens' i passejants al Parc de Collserola


  • Comparteix:

Imatge del passeig de les Aigües / Foto: ACN

Imatge del passeig de les Aigües / Foto: ACN

Un estudi de la Fundació RACC alerta dels problemes de convivència entre ciclistes de descens i passejants al Parc de Collserola. En concret, l'entitat ha fet un estudi al passeig de les Aigües de Barcelona i els resultats assenyalen que l'aspecte pitjor valorat pels enquestats és la presència de practicants d'aquesta modalitat, que consisteix en baixar a gran velocitat per les anomenades 'trialeres', i que està prohibida al parc.

Segons ha explicat a Cugat.cat la cap d'Estudis de Mobilitat de la Fundació RACC, Alba Rey, la gran velocitat que agafen aquests ciclistes, superior als 20 quilòmetres per hora, pot suposar un risc per als passejants.

Alba Rey

Les trialeres són uns camins que estan moltes vegades perpendiculars al passeig de les Aigües. Tenen una pendent acusada i porten una velocitat molt elevada per sobre del 20 quilòmetres per hora.


Rey ha remarcat que la solució passa sobretot per augmentar la informació cap als usuaris del parc, però també per implicar-hi les policies locals, en la línia de les ordenances que ha aprovat l'Ajuntament de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.