Sant Cugat viu un Diumenge de Rams multitudinari malgrat la pluja i el fred


Temes relacionats

El Diumenge de Rams omple un any més la plaça d'Octavià per encetar la Setmana Santa ( 9/abr/17)


  • Comparteix:

Centenars de persones han omplert la plaça d'Octavià un any més per celebrar el Diumenge de Rams. Malgrat el mal temps, la ciutat ha inaugurat les festes de Setmana Santa amb una gran diversitat de branques d'olivera, palmes i palmons amb diferents decoracions. La cita ha reunit petits i grans en una benedicció oficiada pel mossèn de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, Carles Cahuana, que ha fet una crida als valors de Jesús per afrontar el futur amb pau i esperança.

Un cop acabada la benedicció, els assistents s'han traslladat a la tradicional missa de la Passió. Alguns d'ells han destacat els valors familiars i catòlics de la celebració, així com també la importància de transmetre aquests valors als més petits per continuar amb la tradició.

Assistents

Representem una tradició de fa milions d'anys quan Jesucrist va aparèixer. / És una festa molt nostra que encara no ens han prohibit. És una joia. / És una festa per gaudir en família, algunes la transmeten als seus fills i d'altres no, però la plaça està ben plena.


Els infants han estat un dels grans protagonistes de la festa amb palmes i palmons guarnits de diferents maneres, i que han fet picar ben fort mentre es feia la benedicció.

Infants

És un dia per venir amb la família i gaudir, tot i que avui no faci gaire bon temps. / Per les llaminadures i pel rosari. / Em recorda quan ve venir Jesús amb el seu burro i la gent el va rebre movent les palmes.


El Diumenge de Rams, que recorda l'entrada de Jesucrist muntat sobre un ase a Jerusalem amb els deixebles, és l'acte principal de la jornada. Les activitats litúrgiques continuaran aquesta diumenge a la tarda amb el Via Crucis al Claustre del Monestir a les sis i el Cant de Vespres a les vuit.

La tradició mana guardar les palmes i palmons beneïts fins al Diumenge de Rams de l'any vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.